De Ooghoek

Het middelpunt wordt gevormd door een supermarkt met een parkeerplaats. Een winkelwand is bekleed met zwart glas. Voor de overige bouwdelen zijn blonde en zwarte bakstenen gebruikt in combinatie met blauwe kozijnen en zacht gebogen wanden. De school ligt aan de top van het plein en de volumes van gestapelde appartementen liggen aan de zijkanten. Het dak van de winkel kreeg een ‘zwembad’ van blauw aluminium, met daaromheen houten vlonders in een zwierige vorm. De ontwerpster, Ilse van der Zeeuw, vulde dat nog aan met kleurige bloemen.

Aan een wand op de begane grond liet ze een elegante leuning plaatsen achter stoere fietsenrekken. De matblauwe ruiten daarboven stralen s’ avonds licht uit. In de achterwand van de winkel zijn de volumes van het kantoorgedeelte op een interessante manier door elkaar geschoven. De zorgvuldig ontworpen onderdoorgangen hebben warm bruine plafonds.

Rembrandtweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1318 KT, Almere