Toneel: De dood van een goedmens

Theatergroep Suburbia speelt een nieuw Nederlands toneelstuk van schrijver Willem de Vlam over een broer en zus aan het sterfbed van hun moeder. Van 15 t/m 24 maart te zien in KAF.

Een broer en zus brengen de nacht door in de wachtruimte van een ziekenhuis. Ze waken bij hun moeder die in coma ligt. Haar toestand is kritiek, de kans op herstel nihil. De zoon weigert de hoop op te geven maar de dochter is het eens met de artsen: behandelen heeft geen zin meer.De zoon vindt, tot zijn eigen verbazing en afschuw, dat hij meer recht van spreken heeft dan zijn zus, die geadopteerd is en een andere huidskleur heeft. Is er na de dood van de moeder nog iets wat de twee bindt?

Willem de Vlam zet in De Dood van een Goedmens de verhoudingen tussen de broer en adoptiezus op scherp: "Racisme is een wit probleem. Witte Nederlanders denken dat het al voldoende is om tolerant te zijn. Maar tolereren is iets anders dan accepteren, en dát doen we veel te weinig. We moeten ons eigen racisme onder ogen komen, want als we doen alsof dat niet bestaat zal er nooit iets veranderen."

'De Dood van een Goedmens' is van 6 t/m 24 maart bij ons te zien!

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs €15
Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 24 maart 2018 20:30 22:15

Esplanade 10 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1315 TA, Almere