Winterse Wollen Wanten Wandeling

Stad & Natuur organiseert de hele winter de Winterse Wollen Wanten Wandeling in het Vroege Vogelbos in Almere Haven.

Heb jij ze al zien hangen? Wat raar! Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. Een speurtocht waar met wanten de route wordt uitgezet. Deze speurtocht kan vanaf nu tot en met de voorjaarsvakantie gedaan worden. Dus lekker naar buiten!

De gekleurde wanten wijzen de weg en als er een geen schapennummertje bij hangt, hoort er een doe- of denkopdracht bij. Onderweg kom je van alles te weten over de natuur in de winter, bijvoorbeeld hoe verschillende dieren in de winter overleven, welke vogels je ziet, wat er in de winter anders is in het bos, etc.

De opdrachten zijn geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, soms is de hulp van (groot)ouders misschien nodig. Jongere kinderen vermaken zich met het speuren naar de wanten. Ook staan er leuke weetjes voor papa, mama, opa en oma. Al met al een heerlijke tocht door het bos voor het hele gezin van ca. 2 kilometer, die extra spannend is door het volgen van de verschillende wanten. De route gaat grotendeels over zandpade, het kan glibberig zijn, goed schoeisel is daarom aan te raden. Voor minder validen is de route minder geschikt, buggy’s/kinderwagens met dikke banden kunnen de route wel volgen (alleen zit er één heuveltje die moeilijkheden kan opleveren).

De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Het bijbehorende opdrachtenblad is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij Theeschenkerij het Eksternest of kan gedownload worden via de website (stadennatuur.nl, klik daarna op winkel), hiermee krijg je dan ook nog de tweede warme chocolademelk gratis! Theeschenkerij het Eksternest is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs €1,00

Vanaf Dinsdag 2 januari 2018 tot en met Zondag 4 maart 2018

Dag Van Tot
Zondag 10:00 16:00
Maandag 10:00 16:00
Dinsdag 10:00 16:00
Woensdag 10:00 16:00
Donderdag 10:00 16:00
Vrijdag 10:00 16:00
Zaterdag 10:00 16:00

Muiderweg 8 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1351 GJ, Almere