Winterse Wollen Wanten Wandeling

Wandeltocht

Tot en met de voorjaarsvakantie hangen de Winterse Wollen Wanten weer in het Vroege Vogelbos voor een leuke winterse speurtocht.

Heb jij ze al zien hangen? Wat raar! Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. Een speurtocht waar met wanten de route wordt uitgezet. Deze speurtocht kan vanaf nu tot en met de voorjaarsvakantie gedaan worden.

De bomen zijn versierd met een wollen want en zo verwijzen ze naar de winter, schapenwol en wolverwerking. De gekleurde wanten wijzen de weg en bij elke zwarte want hoort een doe- of denkopdracht over de schapen, bomen, vogels of bosdieren. Onderweg kom je van alles te weten over de natuur in de winter, bijvoorbeeld hoe verschillende dieren in de winter overleven, welke vogels je ziet, wat er in de winter anders is in het bos, etc.

De opdrachten zijn geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, jongere kinderen vermaken zich met het speuren naar de wanten. Ook staan er leuke weetjes voor papa, mama, opa en oma. Al met al een heerlijke tocht door het bos voor het hele gezin van ca. 2 kilometer, die extra spannend is door het volgen van de verschillende wanten. De route gaat grotendeels over zandpaden, goed schoeisel is daarom aan te raden. Voor minder validen is de route minder geschikt, buggy’s/kinderwagens met dikke banden kunnen de route wel volgen.

De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Het bijbehorende opdrachtenblad is tegen een kleine vergoeding van € 1,00 verkrijgbaar bij Theeschenkerij het Eksternest of kan gedownload worden via deze website, hiermee krijg je dan ook nog de tweede warme chocolademelk gratis!

Wanneer?

Vanaf Maandag 2 januari 2017 tot Zondag 5 maart 2017

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Maandag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

Contactgegevens

Het Vroege Vogelbos

Muiderweg 8
1351 GJ Almere

Muiderweg 8 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1351 GJ, Almere

Extra informatie

Prijs
toelichting prijs 1.00