Schrijvers on Stage met Adriaan van Dis - Talkshow in bibliotheek Stad

woensdag 13 september 2017

In de talkshow Schrijvers on Stage ontvangt interviewer en presentator Oscar Kocken op donderdag 21 september de al vele malen gelauwerde Adriaan van Dis.

Het gesprek gaat onder andere over zijn nieuwste boek ‘In het Buitengebied’. Schrijvers on Stage vindt plaats in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad. De aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten € 6,50 voor bibliotheekleden en € 8,50 voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservice in de bibliotheek.

In het Buitengebied
In het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland.