Landelijke Opschoondag 2024

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op 23 maart en beleef een dag vol plezier en activiteiten! Verwacht kraampjes, foodtrucks en een beloning voor het opruimen van zwerfafval. Ook is er gedacht aan de jonge deelnemers waar er nog een extraatje voor is: bij elke kraam staat een springkussen waar ze hun energie kwijt kunnen! Ga naar de website van Gemeente Almere om te kijken waar de schoonkramen staan in Almere. 

Deelnemers gezocht om bossen zwerfafvalvrij te maken op 22 maart!
Om het goede voorbeeld te geven, wordt iedereen uit de omgeving Almere opgeroepen om één dag van te voren, 22 maart, het bos in te trekken en zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Want ook in het bos bevindt er nog altijd veel zwerfafval. Dus neem je vuilniszakken en handschoenen mee en laat zien hoe wij Almere schoon houden! Na het opschoonrondje wordt er geproost op de lente en de opbrengst bij het bosrestaurant Buitengewoon Lekker. Deze officiële kick-off van de landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact en Staadsbosbeheer. Vul het aanmeldformulier in voor 22 maart.

Clean up on Tour
Heb je zin om samen met vrienden of familie een verschil te maken in Kruidenwijk? Doe dan mee en maak het water schoon tijdens een unieke SUP-ervaring! Onder begeleiding van een instructeur ga je samen met andere Almeerders het water op om zwerfafval op te ruimen. Het wordt niet alleen een effectieve schoonmaakactie, maar ook een ontzettend leuke en gezellige dag op het water! Ga naar de website Clean up on Tour om aan te melden!

Streetworkshop Speelhaven, Almere Haven
Kom en doe mee met de fantastische workshop georganiseerd door Bas de Trommelaar, die plaatsvindt tussen 11:00 en 15:00 bij Speeltuin De Speelhaven! Ontdek de wereld van slagwerk en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je knutselt met materialen die je op straat zou kunnen vinden, zoals vaten, tonnen en stokken. Of je nu 8 jaar bent of ouder, iedereen is welkom om mee te doen en zijn of haar mooiste knutselwerk te creëren. 

Zwerfaval opduiken
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het water in de havenkom van Almere Haven wordt opgeruimd? Dan is dit je kans! Kom langs vanaf 09:15 bij het havenkantoor in de havenkom en zie met eigen ogen hoe de duikvereniging Narwal het zwerfafval uit het water opduikt. Het belooft een fascinerende en leerzame ervaring te worden, dus mis het niet!

Blijf wekelijks up-to-date

Schrijf je in en ontvang wekelijks de laatste tips, evenementen, weetjes en nog veel meer over Ally!