Op zaterdag 13 mei vindt de vierde editie in Almere plaats. Politie, brandweer, defensie, GGD, KNRM, Kustwacht en Reddingsbrigade Nederland laten zien hoe zij samenwerken. Het publiek krijgt te zien, wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar: Samenwerking. De toegang tot het evenement is gratis. 

Landelijke Veiligheidsdag 2016


Locatie

Het evenement vindt plaats in Almere Centrum: Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade en Stationsplein.  

Partners

De partijen waarmee de Landelijke Veiligheidsdag wordt georganiseerd bestaat dit jaar naast afgevaardigden van Veiligheidsmuseum PIT, Almere City Marketing en de Gemeente Almere uit vertegenwoordigers van GGD/GHOR Flevoland, Reddingsbrigade Nederland, SAMIJ, Politie, Nederlands Rode Kruis, Brandweer Flevoland, Ministerie van Defensie en SRCN Reddingshonden. De invulling van de Veiligheidsdag vindt plaats in nauwe samenspraak met de vastgoedeigenaren en ondernemers van Almere Centrum.

Fotografie: Maarten Feenstra