Een dagje winkelen? In Almere zijn heel veel winkels waar jij heerlijk een dagje kan shoppen. Grote merken, markten, winkelcentra, je vind het hier allemaal!

Winkels Almere Centrum

Almere Centrum is opvallend, modern en zeer gevarieerd. Met ruim 400 winkels met grote modenamen als ZARA, Esprit en The Sting waant de bezoeker zich in een luxe oord met brede straten en grote, ruim opgezette winkels. Niet voor niets heeft het centrum van Almere al diverse internationale prijzen gewonnen en behoort het tot de grotere winkelgebieden van Nederland. Het winkelcentrum is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Het centrum is elke zondag geopend! Profiteren van kortingen? Vraag hier de Almere Centrum Klantenkaart aan.

  • Maandag: 12:00 - 18:00 uur
  • Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur 
  • Woensdag: 10:00 - 18:00 uur 
  • Donderdag: 10:00 - 21:00 uur 
  • Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur 
  • Zaterdag: 10:00 - 17.00 uur 
  • Zondag: 12:00 - 17.00 uur

Koopavonden 

In Almere zijn er de volgende koopavonden:

Almere Stad: Donderdagavond tot 21:00 uur. 
Almere Haven: Vrijdagavond tot 21:00 uur. 
Almere Buiten / Doemere: Vrijdagavond tot 21:00 uur.

Markten 

Almere heeft diverse markten in verschillende stadsdelen:

Almere Stad: Woensdag en zaterdag van 9:00 uur tot 16:00 uur. 
Almere Buiten: Donderdag van 9:00 uur tot 12:30 uur. 
Almere Haven: Vrijdag van 9:00 uur tot 12:30 uur.

 

Boerenmarkt op de Kemphaan 

Elke zaterdag is er op de Kemphaan de Boerenmarkt. Hier kun je terecht voor biologische producten zoals aardappelen, groenten en fruit, zuivel, brood, vlees, droogwaren en voor bloemen en planten. De boerenmarkt is er elke zaterdag van 09:30 uur tot 13:00 uur. Voor meer informatie: www.boerenmarktalmere.nl

Winkelcentra

In heel Almere zijn er winkelcentra en buurtwinkelcentra verspreid door de stad. De winkelcentra in Almere Buiten en Almere Haven zijn compleet, terwijl de buurtcentra beschikken over een supermarkt, een gezondheidscentrum en eventueel overige winkels. In principe heeft iedere wijk zijn eigen buurtwinkelcentrum, zodat er altijd winkels in de buurt zijn.

 

Doemere 

Almere Buiten beschikt over een groot overdekt woonwinkelcentrum. In dit complex, dat ruim vijftig aanbieders telt, is alles te vinden op het gebied van wonen. Zowel voor binnen als voor buiten: elektronica, accessoires, meubelen, tuinbenodigheden, sportartikelen en keukens. Daarnaast vindt u er diverse bouwmarkten. Elke eerste zondag van de maand is er een koopzondag in DoeMere. Bij DoeMere is tevens WoonDôme te vinden. Dit is een woonwarenhuis met acht etages woonbeleving. Tot het assortiment van WoonDôme behoren nationale & internationale topmerken.