City Walk Regenboogbuurt

Op zondag 26 mei kun je meelopen met de City Walk Regenboogbuurt. Tijdens deze City Walk vertelt een gids je alles over de bijzondere architectuur in de Regenboogbuurt.

De Regenboogbuurt, gebouwd tussen 1994 en 1998 en gepresenteerd op de BouwRai 1994, is de meest kleurrijke wijk in Almere, met veel afwisselende gebouwen en kleuren. Zo vind je er een pallet aan kleuren van gele de towerhouses tot aquamarijnkleurige twee-onder-een kapwoningen. Deze buurt is geïnspireerd op de Berlijnse wijken van Bruno Taut, Onkel Toms Hütte en Hufeisensiedlung Britz.

De bekendste gebouwen in de Regenboogbuurt zijn de Rode Donders, goed zichtbaar vanaf de A6! De drie felrode woontorens langs het water zijn een verwijzing naar de graansilo’s die vroeger typisch waren voor de polder. Echte blikvangers! Deze bijzondere gebouwen zijn ontworpen door Liesbeth van der Pol. Ook ontwierp zij Klein India in de Regenboogbuurt, welke gebouwen je ook tijdens de wandeling gaat bekijken.

Nieuwsgierig geworden? Boek de City Walk Regenboogbuurt op zondag 26 mei om 14.00 uur met gids en kijk je ogen uit! De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is online en telefonisch bij VVV Almere te boeken. De kosten zijn €7,50 p.p.

Duur: +/- 2 uur

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs € 7,50 p.p.
Zondag 26 mei 2019 Vanaf 14:00 tot en met 16:00

De Diagonaal Model.NdtrcItem.HouseNumber
1315 XM, Almere