Dans: Jens van Daele - Nachthexen ll

Op dinsdag 5 februari is Jens van Daele in Corrosia te zien met Nachthexen 2, een dansvoorstelling met live muziek over wat terreurdaden met een mens doen.

Nachthexen van choreograaf Jens Van Daele is een trilogie over ‘sterke vrouwen in straffe tijden’, heldinnen dus. Het eerste deel van deze ode aan de vrouw ging over een eigentijdse Jeanne D’Arc. Het tweede deel, La Parisienne, is gebouwd rond de teksten die Cécile Lassonde, performer bij zijn groep, schreef in de nacht van 13 op 14 november 2015, toen diverse terreuraanslagen Parijs opschrikten. Zij was op dat moment in Parijs, haar thuisstad, en op verzoek van Jens zette ze haar beleving van die nacht op papier.

In La Parisienne vermengen gevoelens van wanhoop, angst, ongeloof, walging en razernij zich met moed, trots, strijdbaarheid en tristesse. Op toneel staan vijf krachtige danseressen en twee muzikanten. Nachthexen was overigens de bijnaam voor een Russische eenheid nachtbommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog van enkel vrouwen. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij de Duitse stellingen. Hun glijvluchten klonken als bezemgeveeg.

Choreograaf Jens van Daele (1972, Antwerpen) maakt zijn voorstellingen onder de naam Jens van Daele’s Burning Bridges. Het is een telkens tijdelijk collectief van artiesten: dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs en dramaturgen. Zij slaan bruggen, maar kunnen die ook weer verbranden. Hij combineert de voor hem kenmerkende rauwe dans graag met live muziek en tekst. La Parisienne zou je goed een dansconcert kunnen noemen.

Na afloop: Ontmoet de makers!

toelichting prijs € 17 / € 15
Dinsdag 5 februari 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:00