Dans: Jirí Pokorný & Korzo producties | The little great people

Donderdag 23 mei zie je The little great people van choreograaf Jirí Pokorný & danscollectief Korzo producties bij Corrosia.

Het buitenland heeft hem al gespot als belangrijk opkomend talent. Dankzij twee Haagse instellingen krijgt de Tsjechische choreograaf Jirí Pokorný, ex-danser van NDT, nu de kans zijn eerste avondvullende programma te maken. We krijgen drie duetten te zien, elk duet gaat over een andere tegenstelling in de menselijke natuur. Misschien dat u zichzelf in één of meerdere dansparen herkent?

Up and coming
Jirí Pokorný (Praag, 1981) is een van de choreografietalenten die zich binnen de samenwerking van Nederlands Dans Theater en Korzo in Den Haag hebben ontpopt. Hij danste zeven jaar bij NDT en verbond zich daarna aan het nieuwe gezelschap Kidd Pivot van de nu wereldberoemde choreografe Crystal Pite. In 2013 keerde Pokorný terug naar Nederland, waar hij indruk maakte met twee opeenvolgende stukken voor Up & Coming Choreographers, een talentontwikkelingsprogramma van NDT en Korzo. Nu krijgt hij de kans zijn eerste avondvullende productie te maken. Pokorný begon op achtjarige leeftijd met zijn danstraining aan de voorbereidende balletopleiding van de Staatsopera en vervolgde zijn studie aan het Praags Nationaal Dans Conservatorium.

toelichting prijs € 17 / € 15, online € 16 / € 14
Donderdag 23 mei 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:00