Film: De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Vrijdag 19 april zie je De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw bij Corrosia.

Vandaag, op de dag dat christenen de kruisiging en dood van Jezus herdenken, een eerbetoon aan Reinbert de Leeuw. Deze leeuw onder de Nederlandse musici werd in september 80. Centrale thema van de twee films: Bachs Matthäus Passion.

De Matthäus Passion
Reinbert de Leeuw is niet alleen pianist en componist, maar ook dirigent. In deze registratie zien we hem aan het werk in De Nieuwe Kerk. De integrale registratie van Bachs Matthäus Passion levert 175 bezielde minuten muziek op rond het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus.

De Matthäus Missie
Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog, draait hij zich om en strekt zijn armen uit naar Bach, naar de Matthäus Passion. En raakt daarvan bezeten. We volgen hem van de eerste repetities tot de aangrijpende uitvoering in Amsterdam.

Cherry Duyns
Beide films zijn gemaakt door de gelauwerde Nederlandse documentaire-filmmaker en schrijver Cherry Duyns. Duyns werkte veel voor de VPRO. In de jaren ’90 maakte hij voor deze omroep in samenwerking met Reinbert de Leeuw Toonmeesters, een achtdelige documentairereeks over de eigentijdse componisten Messiaen, Kagel, Vivier, Ligeti, De Vries Goebaidoelina, Gorecki en Oestvolskaya. Van 1971 tot 1997 schreef en speelde hij met Armando de absurdistische televisie- en theaterserie Herenleed.

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is 's avonds om 20 uur te zien.

Broodje Film
Om 11 uur de bios in, daarna naar Café ROEST van Triade Flevoland voor een broodje van de dag incl. koffie, thee of (karne)melk. Broodje van de dag: oude kaas met mosterddressing/tomaat.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs € 8,00 / voor CorrosiaPashouders € 4,50
Vrijdag 19 april 2019 Vanaf 11:00 tot en met 13:55

Markt 43 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1354 AP, Almere