Film: If Beale Street Could Talk (12)

Op vrijdag 5, dinsdag 9 en woensdag 10 april draaien we in het filmhuis in bibliotheek Stad de film 'If Beale Street Could Talk'. Het ontroerende verhaal over de liefde tussen Tish en Fonny.

f Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde. Na een jarenlange vriendschap durven Tish en Fonny toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.
If Beale Street Could Talk is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Gevoelig, zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd.

Winnaar Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol

toelichting prijs Leden € 7,75 | niet-leden € 9,25