Film: Mijn Dinsdagavond Film - Koyaanisqatsi

Dinsdag 22 januari is het weer tijd voor Mijn Dinsdagavond Film, met dit keer Wilma Hartsuiker en de film Koyaanisqatsi.

Wilma Hartsuiker is de zakelijke leider van Goede Rede concerten in Almere Haven. Zij is een grote fan van de muziek van Philip Glass en de film Koyaanisqatsi was daarom een voor de hand liggende keuze.

Over de film: Aan de hand van een beeldenreeks, gemonteerd op de tonen van de muziek van Philip Glass, toont de regisseur ons het verval van de natuur, te wijten aan menselijke interventie. Een experiment met licht, snelheid, geluid en kleur, dit alles op het cursorische muziekthema. Een hallucinerend kijk- en luisterspel, zonder één woord dialoog of uitleg. De titel werd ontleend aan de taal der Hopi-Indianen en betekent zoveel als 'Het leven uit de balans'. De magistrale fotografie was in handen van Ron Fricke, die ook aan het scenario meewerkte, samen met Godfrey Reggio, Michael Hoenig en Alton Walpole. Een film die slechts in de bioscoop op een zo groot mogelijk scherm tot zijn recht kan komen.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs € 7
Dinsdag 22 januari 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:00

Markt 43 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1354 AP, Almere