HKConcerten en de nieuwe bibliotheek presenteren: The Library Sessions

Op donderdag 21 februari vindt in bibliotheek Stad de tweede editie plaats van The Library Sessions: live muziek in de bibliotheek met een intiem huiskamergevoel.

Geniet deze avond van muziek van Julia Zahra (winnares van The Voice of Holland 2013), Tim Dawn (singer-songwriter met sterke popsongs en een aanstekelijke performance) en To Twelve (harmonieuze vocals en folky gitaren).

Julia Zahra
De 22-jarige Julia Zahra is geboren in de Verenigde Staten en opgegroeid in Bussum. Haar muzikale carrière begon met een deelname aan en overwinning van The Voice of Holland seizoen 4, als jongste winnares ooit. In 2015 won zij het achtste seizoen van ‘De Beste Zangers van Nederland’, waarin ze covers deed van onder anderen, Jan keizer en Martin Buitenhuis.

Tim Dawn (op foto)
Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen... viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw- Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland zegde hij zijn baan op en verhuisde hij naar een kinderboerderij annex oud-Hollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en het erf beheert.
Als je goed luistert, hoor je die combinatie terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen en de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay.
Advocaat is hij niet meer geworden. Meester in de muziek daarentegen...

To Twelve
Harmonieuze vocals en folky gitaren zijn de elementen die To Twelve gebruikt om hun verhaal te vertellen. Een ‘neverending story’ over reizen over bergen, langs oceanen en door de Europese steden waar ze hun muziek naar de straten brengen.
In 2016 vertrokken ze voor het eerst in hun campervan genaamd Bobby, reisden ze door Europa en ontwikkelden op die manier een eigen levensstijl. Er zijn maar weinig plekken waar hun muziek nog niet is gehoord.

toelichting prijs Leden € 7,50 | niet-leden € 9,-
Donderdag 21 februari 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:00