Jeugd: Bontehond festival - Vadertje & moedertje (6+)

Op 30 april is de voorstelling Vadertje & Moedertje te zien in KAF. De voorstelling gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

Ik trek een jurk aan en speel moedertje.
Jij draagt een snor en bent vadertje.
En jij. Jij bent ons kind.
Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen.
Dus sturen we je met wat oud brood het bos in.
Dan ben ik een fee en verander ik jou in een pop van hout.
En dan, dan begint ons avontuur.

Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders.

VADERTJE & MOEDERTJE gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

Na de voorstelling vindt om 17.00 uur een workshop plaats.

NB: Vadertje en Moedertje maakt deel uit van BonteHond Festival. Je kunt op dezelfde dag ook de voorstellingen Pak 'M (3+) en Onder Water (8+) bezoeken. Wil je alle 3 de voorstellingen bezoeken? Koop dan een Passe Partout (klik op'bestel tickets' en kies voor prijstype Passe Partout).

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs 10,00
Dinsdag 30 april 2019 Vanaf 16:00 tot en met 17:00

Esplanade 10 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1315 TA, Almere