Jeugdtheater: Vadertje en Moedertje

Op zo 3 maart gaat de voorstelling Vadertje en Moedertje van Theatergezelschap BonteHond in première. Een voorstelling over sprookjes (maar dan anders) voor iedereen vanaf 6 jaar.

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

"Ik trek een jurk aan en speel moedertje. Jij draagt een snor en bent vadertje. En jij. Jij bent ons kind.
Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen.
Dus sturen we je met wat oud brood het bos in.
Dan ben ik een pratende egel en dwing ik je te wachten op wat komen gaat.
En dan, dan begint ons avontuur."

Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders.

VADERTJE & MOEDERTJE gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs €5,-
Zondag 3 maart 2019 Vanaf 15:00 tot en met 16:00

Markt 43 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1354 AP, Almere