Land Art Flevoland Tour: Zuidelijke Route

Ga op 29 juli mee en leer alles over de monumentale landschapskunst in Flevoland. Deze tour voert langs de bijzondere landschapskunst, natuur en erfgoed van Zuidelijk Flevoland

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Stichting Land Art Flevoland organiseert dit jaar vijf bustours langs deze kunstwerken en het bijzondere erfgoed van Flevoland. Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en we nodigen steeds een andere kenner uit voor een toelichting. Lunch op een mooie locatie is inbegrepen.

Zondag 28 juli 2019: Zuidelijke route
Zuidelijk Flevoland is wat later tot stand gekomen, toen de nadruk verschoof van louter agrarisch naar ook bewoonbaar en natuurlijk land. Deze tour voert langs het belangrijkste gemaal dat de polder heeft leeggepompt, een van de grootste bossen van Nederland waar een boswachter van Staatsbosbeheer een verhaal houdt, en vier landschapskunstwerken. Via de Land Art kwam uiteindelijk ook de cultuur in de polder.

We bezoeken: Aardzee van Piet Slegers, Horsterwold, Sea Level van Richard Serra, gemaal De Blocq van Kuffeler, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

Datum: 28 juli 2019
Tijd: 10.00-17.00 uur
Prijs: € 49,50 per persoon
Informatie: www.landartflevoland.nl
Contact: info@landartflevoland.nl
Startlocatie: Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Esplanade 10, Almere
Reserveringen Tours: ticketshop@kaf.nl, t. 036 845 5555 of via kaf.nl

Foto: Marinus Boezem, De Groene Kathedraal, 1996, foto: Gert Schutte.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs 49,50 per persoon
Zondag 28 juli 2019 Vanaf 10:00 tot en met 17:00

Esplanade 10 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1315 TA, Almere