Onthulling eerste Strandwachters

Op zaterdag 29 juni worden de eerste Strandwachters onthuld op het Almeerderstrand! Wij nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij deze feestelijke onthulling.

Op zaterdag 29 juni worden de eerste Strandwachters onthuld op het Almeerderstrand! Wij nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling om 13.00 uur.

Start voor verhalenroute in Almere
Strandwachters zijn zit- en ligobjecten die een route vormen door DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. De houten objecten verhalen over de ontstaansgeschiedenis van de Flevopolder. Vanaf de Strandwachters kunnen strandgangers heerlijk over het water uitkijken. In het najaar is de opening van de gehele route met objecten over een traject van drie kilometer lengte. Het project Strandwachters is een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere. Zij hebben de krachten gebundeld om de langzaamverkeerroute voor fietsers en strandgangers aantrekkelijker te maken. De objecten zijn gebouwd met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand.

Programma
13.00u: Ontvangst bij de Strandwachters

13.15u: Welkom door Meta van Drunen, StrandLAB Almere, en toelichting op de totstandkoming door Lisan Kox, Marina Muiderzand

13.30u: Officiële onthulling en ingebruikname door:
Heemraad Waterschap Zuiderzeeland (onder voorbehoud)
gedeputeerde Michiel Rijsberman, provincie Flevoland (onder voorbehoud), wethouder Hilde van Garderen, gemeente Almere

13.40u: Toelichting door de ontwerpers Arjen van Vulpen, Studioworks Design (architect) en Lieke Frielink (kunstenaar) op de Strandwachters. En duiding van de plek door Dick de Jager, archeoloog en erfgoeddeskundige, gemeente Almere.

14.00u: Einde onthulling

Aanmelden is niet nodig, kom gezellig langs.

Praktische informatie

Zaterdag 29 juni 2019 Vanaf 13:00 tot en met 14:00

IJmeerdijk 1 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1309 BA, Almere