Theater: Abattoir Fermé & Maja Westerveld | Drek

Dinsdag 28 mei zie je Drek van Abattoir Fermé & Maja Westerveld bij Corrosia.

Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. ‘Zal je net zien’, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar. Met lede ogen ziet ze toe hoe haar plek is ingenomen door een net iets slankere versie van zichzelf. Met net iets vollere borsten. Die vol overgave van háár leven geniet.

Trip door drek
Drek is een solovoorstelling van theatermaker en schrijfster Maja Westerveld. Een spitse, razendsnelle en ontsporende monoloog, geschreven en gespeeld door een thirtysomething met beide hakken stevig in de drek van de actualiteit. Een ode aan de sukkel, de zonderling, de doodnormale en de uiterst gemiddelde medemens. ‘Een heerlijke trip in een rijk, bezielde en met humor doorspekte taal’, schreef de Vlaamse pers.

Klein maar dapper
Maja Westerveld houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale. Sinds vorig seizoen maakt Westerveld deel uit van de artistieke kern van het Vlaamse gezelschap Abattoir Fermé.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs € 17 / € 15, online € 16 / € 14
Dinsdag 28 mei 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:00

Markt 43 Model.NdtrcItem.HouseNumber
1354 AP, Almere