Zuiderzee Speelbos

Almere heeft één van de grootste speelbossen van Nederland. Het Zuiderzee speelbos bestaat uit 4 speelplekken. De aankleding en de speelobjecten zijn helemaal in de sfeer van de Zuiderzee, elk met een eigen karakter en eigen uitdagingen. Kom en ontdek de kronkelpaadjes, waterpartijen, eilandjes en nog veel meer!

Elke plek eigen sfeer en thema:
De waterspeelplek bestaat uit waterpartijen, eilandjes, een trekpontje en een half gezonken schip. De picknickplek is er om te eten en uit te rusten op een steiger of op banken gemaakt van aanlegpalen. Op de zandspeelplek kunnen vooral jongere kinderen zich vermaken met een half verzonken huisje of met de vis die nog net met zijn kop boven het zand uit komt. De natuuronderzoekplek is een prachtige plek om in de poel en in verschillende (besdragende) struiken naar dieren te speuren.
Spannende kronkelende paadjes tussen de speelplekken zijn deels verhard zodat kinderen met een fysieke beperking ook bij een aantal speelplekken kunnen komen.

Een ideale plek voor kinderen (en hun ouders) om spelenderwijs kennis te maken met de Flevolandse geschiedenis en natuur.

Het 9 hectare grote speelbos ligt aan de rand van stadslandgoed de Kemphaan in Almere. De ingang is bij de hoofdingang van de Kemphaan naast het kunstwerk ‘Bridge of Live’.

Praktische informatie

Recreatie (Watersport)
Recreatieplas Ja
Ligging
Aan/bij natuurwater Ja
Voor kinderen
Speelveld Ja
Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja

Kemphaanpad Model.NdtrcItem.HouseNumber
1358 AC, Almere