Geniet van het zomerse weer op een zonnig terras met je familie of vrienden. Ga naar het gezellige restaurantplein Belfort of de Grote Markt in Almere Centrum. Zoek een plekje aan het water met uitzicht over de Noorderplassen of de sfeervolle havenkom. Of kom tot rust terwijl je wilde paarden spot in de Oostvaardersplassen. Het kan in Almere!

Gezellige terrassen

Almere Centrum heeft twee gezellige horecapleinen: de Grote Markt en het Restaurantplein Belfort. Je kunt er terecht voor een kop koffie in een hip koffietentje of sfeervol dineren bij de ruim veertig restaurants.Van Spaanse tapas, Griekse mezedes, Italiaanse houtoven pizza’s, Amerikaanse burgers tot borrelen bij een wijnbar. Kinderen mee? Die kunnen op het Restaurantplein Belfort van de glijbaan roetsjen, spelen in de speeltuin of springen op de trampolines.

Een bijzonder uitzicht

Romantisch dineren aan het water met ondergaande zon kan op verschillende locaties. Bij BoatHouse aan de Noorderplassen of in de sfeervolle havenkom van Almere
Haven met uitzicht op het Gooimeer en de haven. Bij Gasterij de Oostvaarders kun je genieten van (h)eerlijke producten vers van het land met uitzicht op de wilde dieren in de Oostvaardersplassen. Liever een kop koffie of lunch op het strand? Ga dan naar Poortdok of de beachgrill Steel Creek bij Strandbad DUIN.

Kidsproof

In de zomer met het hele gezin uit eten op een plek waar je kinderen meer dan welkom zijn. Locaties die écht kidsproof zijn vind je in Almere Centrum bij Bobbie Beer aan de Esplanade. Of ga een lekker ijsje halen bij IJspressi vlakbij de Grote Markt. Voor de beste pannenkoeken moet je naar Smullen en Spelen in Nobelhorst, Dubbel-Op op Stadslandgoed de Kemphaan of ’t Pannekoekschip in Almere Haven. Huur een sloep met picknickmand of ga bbq’en op een FUNdonut van Boei2 en geniet van de zomer.

Terrassen almere
bijzonder uitzicht
eten met kinderen almere