Ben je van plan om te gaan fietsen in Almere? Almere is een echte fietsstad, waar maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrij liggende fietspaden. Voor een groot gedeelte is deze geasfalteerd en ligt vrij van autowegen en busbanen. Op het hoofdfietsnetwerk hebben fietsers voorrang en alle kruisingen op deze hoofdwegen zijn ongelijkvloers. Er zijn er honderden bruggen en tunnels die Almere nóg fietsvriendelijker maken. Hierdoor is Almere de veiligste fietsstad van Nederland! 

Verschillende routes

Het is heerlijk fietsen in Almere. In Almere ligt een volledig routenetwerk voor fietsers. Iedereen kan zelf de route en het aantal kilometers bepalen. De route is in twee richtingen te fietsen van knooppunt tot knooppunt via genummerde borden. Er is ook een fietsknooppuntennetwerkkaart waar je alle routes kunt zien en zelf routes kunt uitstippelen. Op dit moment werkt de gemeente Almere samen met Almere City Marketing aan een aantal nieuwe fietsroutes die zowel digitaal als in papieren vorm beschikbaar komen.

Een fiets huren

Een fiets is de beste manier om te genieten van Almere. Dankzij onze vrij liggende fietspaden kom je bijna nooit een auto tegen en via het fietsknooppuntensysteem stippel je je eigen route uit. Zo raak je nooit de weg kwijt! Heb je zelf geen fiets? Dan kun je er altijd één huren. We hebben de mooiste routes voor je verzameld in een handig fietsroute-gidsje en VVV Almere verhuurt erg goede fietsen, zelfs elektrische! Kom langs bij VVV Almere voor de leukste  fietsroutes en kom fietsen in Almere!

Geniet van de prachtige natuur

Almere is rijk aan groen en mooie natuurrijke gebieden. Zo kun je een prachtige fietstocht maken door de Oostvaarderplassen of kiezen voor bijvoorbeeld de Landschapsroute. Overal in Almere zijn natuurparken te vinden, waar je kunt genieten van de rust. Bossen, water, weilanden, we hebben het allemaal!

Ontdek Almere

Almere zal je doen verbazen door alles wat er te doen valt. Moderne architectuur, kunst, natuur, terrasjes, je vindt het allemaal in deze jonge stad. Hoe kun je nu beter de grote stad ontdekken dan op de fiets? Precies.. niet! Huur een fiets of pak je eigen fiets en stippel je route uit of kies één van onze routes die speciaal voor jou zijn gemaakt!