Op zoek naar een manege in Almere? In Almere zijn enkele maneges te vinden. Vandaaruit kun je prachtige dagtochten per paard maken. Staatsbosbeheer onderhoudt de ruiterpaden in Almere en houdt ook toezicht.  In het Almeerderhout, Buitenhout en Pampushout zijn diverse routes te volgen. Tijdens deze route  kom je een galopbaan bij het Waterlandsepad en een doorwaadplaats in het verlengde hiervan tegen. De ruiterpaden staan ook aangegeven op de kaart! Overigens is het in Almere niet toegestaan om met menwagens de ruiterpaden te betreden. 

Manege Almere

De maneges zijn verspreid in Almere. Hierdoor hoef je nooit ver je reizen voor een manege in de buurt. Deze maneges hebben genoeg faciliteiten om jouw paard te verzorgen en te oefenen. Daarnaast zijn de omgevingen rijk aan speciale ruiterpaden waar jij een mooie route kan maken door de bossen. Dat is weer wat anders dan in de speciale bakken. Midden in de natuur lopen is natuurlijk veel lekkerder. De bosrijke omgevingen bieden hier de perfecte uitkomst voor. 

De meeste maneges in Almere hebben een binnen- en buitenbak, waardoor je ook paard kunt rijden als het slecht weer is. Als het mooi weer is kun je natuurlijk lekker buiten paardrijden en genieten van het zonnetje. Wat de weersomstandigheden ook zijn, paardrijden kan altijd! Heb jij al een keuze voor een manege gemaakt? Kom je er online niet uit? Neem dan gewoon een kijkje en ga af op je gevoel!

 

Leren paardrijden

De meeste maneges bieden de kans om leren paard te rijden. Meerdere maneges geven kleuterlessen, maar ook lessen voor jeugd en volwassenen. Daarnaast bieden zij ook privélessen aan. Ook de andere maneges hebben genoeg mogelijkheden, met ieder haar eigen sterke punten. Bekijk de maneges en maak een keuze!