Wist je dat Almere een kustlijn van 42 kilometer heeft en het grootste catamaranstrand van Europa?! Het is echt zo! En een lange kustlijn betekent natuurlijk veel gezellige strandjes waar jij heerlijk kunt spelen, relaxen en zwemmen. Jong, oud, groot, klein, de stranden in Almere zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Pak de auto, fiets of openbaar vervoer en reis af naar het strand!

Stranden in heel Almere

De strandjes zijn verspreid door heel Almere. Voorbeelden van populaire locaties zijn: Lumièrestrand, Almeerderstrand en het Noorderplassenstrand. In de zomer zijn de stranden altijd goed gevuld, waardoor je binnen een mum van tijd het ideale vakantiegevoel krijgt. Neem een duik in één van de vele meren en geniet van het mooie weer. Er is altijd een strandje bij jou in de buurt, wat betekent dat je nooit ver hoeft te reizen voor een lekker dagje weg.

 

Alles binnen handbereik!

Veel strandjes zijn voorzien van een gezellig restaurant of café, waar je lekker een koud drankje kunt nuttigen en een hapje kunt eten. Ook komt de ijscoman regelmatig langs voor een lekker ijsje om even af te koelen. Tevens zijn de meeste stranden in Almere voorzien van toiletten en douches. Alles is binnen handbereik om jou een geweldige dag te bezorgen!

 

Leuke watersporten

Almere staat bekend om haar watersporten. Dit kan, omdat de stad erg rijk is aan water. Het Weerwater, het Gooimeer en het Markermeer zijn perfecte locaties voor watersport. Huur een kano, leer zeilen of maak een mooie vaart door de stad. Of deze manier ben je actief en geniet je tegelijkertijd van het weer.

Kortom: als je naar Almere wil voor een dagje naar het strand, moet je in Almere zijn! Wil je niet alleen relaxen? Dan vind je hier ook heel veel verschillende watersporten. Zeilen, kanoën, waterskiën, het kan allemaal!