Wil je gaan wandelen in Almere? In Almere liggen de mooiste wandelroutes. Dwars door woonwijken met moderne architectuur, over paden in groene natuurgebieden of langs uitgestrekte wateren, er is dus voor ieder wat wils! Wij hebben meerdere routes voor jou uitgestippeld van verschillende afstanden. Door deze wandelingen te doen, zal je veel van Almere ontdekken. 

Diverse wandelroutes in Almere

De wandelroutes van de VVV zijn erg divers. Dit geldt voor zowel de omgeving als de afstanden. Zo kun je een wandeling maken door het centrum van Almere met de ‘’Walk of Fame’’ route. Daarnaast zijn er heel veel routes die jou leiden door prachtige natuurgebieden. Almere is namelijk erg groen en is rijk aan bossen, water en natuurgebieden. Er zijn wandelroutes die dagelijks bewandeld kunnen worden, maar er zijn ook routes die beschikbaar zijn op bepaalde data. Zo heb je vier keer per jaar een speciale seizoenswandeling, de zogenaamde 4 Jaargetijden Wandelingen.

Ontdek het prachtige Almere

Almere is rijk aan groen en mooie natuurrijke gebieden. Zo kun je een prachtige wandeltocht maken door de Oostvaarderplassen of kiezen voor bijvoorbeeld het Avonturenpad. Overal in Almere zijn natuurparken te vinden, waar je kunt genieten van de rust. Bossen, water, weilanden, we hebben het allemaal!

Voor kinderen zijn er ook veel leuke parken en speeltuinen te vinden tijdens de routes. Of maak je liever een romantische en rustgevende boswandeling? Het aanbod is heel divers. Bekijk onze routes, maak een keuze en ga wandelen in Almere!

Ontdek Almere

Almere zal je doen verbazen door alles wat er te doen valt. Moderne architectuur, kunst, natuur, terrasjes, je vindt het allemaal in deze jonge stad. Hoe kun je nu beter de grote stad ontdekken dan wandelend? Precies.. niet! Pak de kaart erbij en stippel je route uit of kies één van onze routes die speciaal voor jou zijn gemaakt. Wandelen in Almere is leuk!