Ben je van plan om te gaan fietsen in Almere? Almere is een echte fietsstad, waar maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrij liggende fietspaden. Voor een groot gedeelte is deze geasfalteerd en ligt vrij van autowegen en busbanen. Op het hoofdfietsnetwerk hebben fietsers voorrang en alle kruisingen op deze hoofdwegen zijn ongelijkvloers. Er zijn er honderden bruggen en tunnels die Almere nóg fietsvriendelijker maken. Hierdoor is Almere de veiligste fietsstad van Nederland! 


Fietsroutes in Almere

Speciaal voor jou zijn er diverse routes gemaakt langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van Almere en hebben we ze handig op een rijtje gezet. Per stadsdeel is er een speciale route samengesteld met bezienswaardigheden en hotspots. Geniet van een lunch of drankje bij een restaurant onderweg of ontdek de bijzondere architectuur en natuur die de stad te bieden heeft. Fietsen in Almere is écht een genot. Kies voor één van de onderstaande fietsroutes en ontdek Almere op de fiets!

Een fiets huren

Een fiets is de beste manier om te genieten van Almere. Dankzij onze vrij liggende fietspaden kom je bijna nooit een auto tegen en via het fietsknooppuntensysteem stippel je je eigen route uit. Zo raak je nooit de weg kwijt! Heb je zelf geen fiets? Dan kun je er altijd één huren. VVV Almere verhuurt erg goede fietsen, zelfs elektrische! Kom langs bij VVV Almere voor fietsverhuur en diverse fietsroutes.

Ontdek Almere

Ben je op zoek naar leuke bezigheden en activiteiten in Almere? Er valt genoeg te doen! Ga winkelen in Almere Centrum of ga iets actiefs doen met de kids. Honger gekregen van het fietsen? Bekijk alle restaurants die we voor je op een rijtje hebben gezet. Van tevoren iets plannen? Kijk dan op de agenda voor actuele activiteiten en evenementen binnen Almere.