12-07-2017 - De ochtend starten met een bakje zwarte koffie of even uitrusten op het terras met een soja Latte Macchiato. In Almere zijn er heel veel leuke koffietentjes waar je kunt genieten van de mooiste Latte Art en de lekkerste koekjes bij je vers gezette cappuccino. Drink wel 30 verschillende soorten koffie bij Drewes, snoep de lekkerste bonbons bij je koffie bij Knusz en kom helemaal tot rust als je koffie slurpt bij Gasterij de Oostvaarders. Voor de echte koffiedrinkers hebben wij alvast 10 Almeerse hotspots om koffie in te drinken op een rijtje gezet.

Gasterij de Oostvaarders

Onder het genot van een stevige boterham en lekker bakje koffie kom je bij Gasterij de Oostvaarders echt tot rust. Je bevindt je hier echt middenin de natuur en het is een perfecte tussenstop bij een fiets- of wandeltocht.

Ijspressi

Over smaak valt niet te twisten, maar wel over passie en vakmanschap! Want Ijspressi heeft al meerder prijzen in de wacht gesleept. En dat proef je! Echte toppers zijn hier de wisselende specialty espresso van de molen, de Latte Caramal, een Latte macchiato doordrenkt met caramel en de Cappucino Bon Giorno. Ook een echte aanrader is om eens de verse chocolademelk te proeven, met keuze uit witte, melk, pure of zwarte chocolade!

Mockamore
Bij Mockamore worden wel vijf verschillende soorten koffiebonen verkocht die de perfecte koffie tot stand kunnen brengen. Binnen en op het terras geniet je hier van een White Night of een Indian Summer. Benieuwd wat dit voor soort koffie is? Dan moet je zeker eens langs bij Mockamore! 

Bagels & Beans

Bagels & Beans is ondertussen al een begrip in Almere. In de mooiste designkopjes worden de lekkerste koffies geserveerd. Geniet hier van de beste Matcha Latte, espresso of ijskoffie in combinatie met een heerlijke bagel.

Koffie & thee speciaalzaak Drewes

Bij koffie & thee speciaalzaak Drewes worden wel 30 verschillende soorten koffie verkocht. In de schenkerij kan genoten worden van de verschillende koffie die uitsluitend gemaakt is met Arabicabonen. Speciale koffies met chocolade, hazelnootsiroop of de perfect Latte Macchiato kijken ze hier niet van op. Laat je verassen en geniet van overheerlijke koffie. En wat mooi is, is dat je de bonen ook kunt kopen om thuis het perfecte kopje koffie te kunnen zetten.

Koffiecorner Boek & Boon

Boek & Boon is gevestigd in boekenwinkel Stumpel. Hier kun je onder het genot van een vers gezet kopje koffie door je nieuwe boek heen bladeren of door de enorme ramen naar buiten staren.

Chocolaterie Knusz

Naast unieke handgemaakte bonbons en chocolade kom je bij knusz ook genieten van meerdere soorten koffie afkomstig uit Panama, Guatamala, Mocca, Java of de echte Italiaanse Espresso. Voor koffieadvies en de heerlijke bonbons ga je naar Knusz in Almere Haven. 

Barista Café

Het Barista Café heet natuurlijk niet voor niets het Barista Café! Hier kom je voor Quality Coffee en Barista Specials als een Popcorn Latte, White Chunky of een Salted Caramelino.

Ma Bella Cakery

Bij Ma Bella Cakery kun je terecht voor ontbijt, lunch, taart & koffie. Grote kans dat als je hier heen gaat, je nog een keertje terugkomt voor dat overheerlijke cakeje of stuk taart dat je hebt geproefd bij je koffie!

Hudson Bar & Kitchen

Bij Hudson Bar & Kitchen kun je terecht voor een zeer breed koffie arrangement. Zo hebben ze hier iedere maand een nieuwe ‘koffie van de maand’ en zijn er wel vijf verschillende smaakjes die je door je koffie heen kunt roeren zoals hazelnoot, caramel en donutsiroop. En niet alleen de zoete koffie kun je hier terecht. Ook voor koffie met likeur zoals een Irish of een French coffee.

En natuurlijk zijn er nog veel meer locaties waar je koffie kunt drinken in Almere. Wat is jouw favoriete koffie hotspot in Almere?