Iedereen houdt toch wel van een biertje scoren op z’n tijd? Maar waar scoor je nu het beste speciaal bier in Almere? Wij helpen je een handje met een lijstje waar jij terecht kunt voor die geel gouden rakker en waar het beste pils wordt geschonken in Almere! Want wist jij als dat er meerdere bierbrouwers in Almere zijn? Daarom volgt hier 9x bier drinken op zijn Almeers.


Brouwerij Bolschout

Bij Brouwerij Bolschout wordt bier gemaakt voor biergenieters, door genieters. De brouwer had ooit de droom om een stadsbrouwerij op te zetten in Almere Centrum, maar dat is helaas niet gelukt. Wat wel gelukt is, is fantastisch bier brouwen! Brouwerij Bolschout verkoopt verschillende biertjes zoals een Belge, Blond, Hopvol, Urtyp, Blom, Zomer, Donker en Ster biertje. Deze zijn op verschillende locaties te koop, waaronder bij VVV Almere.

Stadsbrouwerij de Kemphaan

Bij de Kemphaan wordt ambachtelijk bier gebrouwen. Dat betekent dat ze authentieke en natuurlijke ingrediënten gebruiker, die ze zoveel mogelijk lokaal en biologisch inkopen. Wil je het echte Almeerse bier proeven? Ga dan eens langs en doe een bierproeverij! Boven de brouwerij is een proeflokaal waar je kunt genieten van een twee verschillende proeverijen van 3 tot 6 glazen. Ook dit bier is verkrijgbaar bij VVV Almere, ideaal voor een leuk cadeautje. 

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl is ook één van de brouwerijen in Almere. Ze bestaan sinds 2015 en zijn gevestigd in Culturele broedplaats De Blauwe Reiger. Daarnaast zijn ze Growing Green spelddragers, Makers van Almere, Urban Greeners en staan op evenementen in Almere en door heel Nederland. Brouwerij Stijl is zelf in 2018 uitgeroepen tot Meest bijzondere brouwerij van Flevoland. Steeds meer lokale horeca weet hun speciaalbieren te vinden.

VVV Almere

Wist je dat je in de VVV winkel ook echte Almeerse biertjes kunt scoren? Hier wordt het bier van Brouwerij Bolschout en het bier van de Stadsbrouwerij de Kemphaan. De winkel bevindt zich aan De diagonaal 199 in Almere.

Brasserie Thuishaven

Als echte bierliefhebber moet je echt een keer geweest bij Brasserie Thuishaven zijn! Met 4 bieren van de tap en wel 12 bieren op fles kun jij hier als echte bierliefhebber in Almere je hart opluchten.

Café op 2

Café op 2 is dé creatieve hangout in Almere. Naast het culturele eetcafé kun je hier iedere zondagmiddag terecht voor Lazy Jazzy Sunday (live), zijn er maandelijkse exposities en is er plaats voor literatuur, kleinkunst, open mic en beeldende kunst. Wat betreft het menu: (H)eerlijke verse, huisgemaakte producten uit de streek en betaalbare gerechten, een goede wijnkaart en natuurlijk een zeer uitgebreide speciaalbierkaart!  

Bier, Bands & Bunkeren

Bier, Bands & Bunkeren is in Almere het leukste evenement dat met bier te maken heeft! Bier, Bands & Bunkeren is een tweemaandelijks terugkerende avond vol bier, live muziek en lekker eten. Tijdens de avonden worden wel zo een 40 biersoorten geserveerd waar ook veel speciaal bieren bij zitten. De avond wordt dus gevuld met goeie live muziek en lekker bier. Houdt hun Facebookpagina in de gaten want op deze avond moet je een keer geweest zijn!

PINT Flevoland

Elke laatste donderdag van de maand (behalve jun, jul, aug en dec) kun je in De Meester naar de bierproeverij van PINT Flevoland. Maak kennis met (nieuwe) bieren. Leer van je mede bierliefhebbers, maar bedenk wel, dat wat je zelf proeft het belangrijkste is. Kortom: dwaal door de wonderlijke wereld van het bier, verbaas je en geniet. Wanneer het je leuk lijkt om een proefavond te bezoeken, neem dan contact op met evenementen.flevoland@pint.nl.

G’wine

Bij G’wine drink je niet alleen de lekkerste wijnen, maar zeker ook het beste bieren! Ze serveren speciaal lokaal gebrouwen bier van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam. Bij G’wine serveren ze als enige in Nederland vier van hun eigenzinnige bieren op de tap waarvan er eentje wordt afgewisseld. Zodat je altijd iets verfrissends nieuws kunt proberen.

Bierfabriek Almere

De Bierfabriek is brouwerij, restaurant en café in één. Zij brouwen hun eigen bier, serveren boerderijkip van de houtskool BBQ en draaien funky muziek. Dat jij je thuis voelt, is het allerbelangrijkst. En daarom mag je het bier zelf tappen, het kippetje met je handen eten en de pindaschillen op de grond gooien.