14-07-2017 - Wist je dat je in Almere wel op drie verschillende locaties films kunt kijken? De meeste mensen zijn wel bekend met de bioscoop in Almere Centrum, maar er zijn nog twee locaties waar regelmatig films draaien. Hier bekijk je de tofste voorpremières en beleef je de gezelligste events. Zoals een openluchtfilm in Almere Haven, Ladies Nights en filmmarathons bij Kinepolis en toffe filmcursussen bij het nieuwe filmhuis.

Natuurlijk kun je ook thuis een avondje op de bank een filmpje kijken, maar dat is niet de toffe bioscoopervaring die je dan krijgt! Op het grote witte doek en met een veel te grote bak popcorn in je hand is dit toch veel leuker? Lees snel verder en ontdek welke filmhuizen en bioscopen in Almere staan.

Corrosia Theater, Expo & Film.

Iedere vrijdag zijn er twee mogelijkheden om films te kijken bij Corrosia. Met broodje film om 11.00 uur en de andere film om 20.00 uur. Bij Corrosia bekijk je films die je misschien niet zo snel in de ‘grote bioscopen’ ziet verschijnen, maar zeker wel het kijken waard zijn. Een leuk event dat deze zomer zal worden gehouden is de openluchtfilm op de Markt in Almere Haven. Met een beetje geluk is het een zwoele zomeravond en kun je genieten van popcorn en lekkere drankjes. Het publiek mocht zelf kiezen uit vier verschillende films, namelijk: Almost famous, Ray, La La Land en Marley.

Met broodje Film ga je eerst om 11.00 uur de bioscoop in en daarna naar Café ROEST van Triade Flevoland voor een broodje van de dag en koffie, thee, melk of karnemelk.
 

Het nieuwe filmhuis

Bij het nieuwe filmhuis in de nieuwe bibliotheek stad worden er wekelijks vier films gedraaid. Het filmhuis zit hier pas sinds 2013 en is daarmee één van de jongste filmhuizen van Nederland, vandaar de naam. Het nieuwe filmhuis beschikt over een knusse zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur waardoor er zelfs 3D-films gespeeld kunnen worden. In de schoolvakanties draaien er kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen.

Wil je meer leren over film en video? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Want bij het nieuwe filmhuis worden ook cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie gegeven. Zeker een kijkje waard!

Kinepolis Almere Centrum

Iedereen is misschien wel bekend met de enorme bioscoop op het Forum in Almere Centrum. Kinepolis, wat voorheen Utopolis heette, beschikt over 8 zalen en wel 2244 comfortabele stoelen en is te herkennen aan de enorme rode trap die als een rode loper door het gebouw heenloopt. In de bioscoop bekijk je niet alleen de nieuwste en laatste films van hét moment, maar ook prachtige ballet- en operavoorstellingen zoals de Notenkraker en Alice’s Adventures in Wonderland. Zelfs Bollywood, Turkse films, familiefilms en concerten zijn voor Kinepolis niet gek genoeg.
 

Komt er een nieuwe film uit? Houdt Kinepolis dan goed in de gaten want er worden regelmatig voorpremières gegeven in deze bioscoop
Ook voor speciale evenementen ben je bij Kinepolis aan het juiste adres.

  • Ladies Night: Tijdens Ladies Night ontvang je een heerlijk welkomstdrankje en maak je kans op het winnen van mooie prijzen. Bezoek verschillende stands me accessoires, fashion en beauty voorafgaand aan de voorpremière van de film. Na afloop ontvang je ook nog een goodiebag!
  • Marathon: Komt er een vervolg op een film? Zoals de nieuwste ‘Pirates’ of de nieuwste ‘Planet of the Apes’. Dan geeft Kinepolis de mogelijkheid om alle edities achter elkaar te bekijken. Je verfrist je geheugen op door eerst de oude films te bekijken en daarna de nieuwste versie. Wel een lange zit, maar zeker een keertje uitproberen waard!
  • Kids weekend: Een heel weekend in thema van een kinderfilm! Tijdens dit weekend worden er fantastische activiteiten rondom de voorstelling gehouden.