De zon schijnt en het is hoog tijd voor afkoeling door het beste schepijs in Almere. Er gaat natuurlijk niets boven een lekker Italiaans schepijsje met vier bolletjes, spikkels en slagroom uit een hoorntje (nee geen bakje!). En dan het liefst ook nog eentje die is gemaakt volgens traditionele en ambachtelijke wijze. Maar ja… waar haal je dat lekkere ijsje in Almere nou eigenlijk? Wij helpen je een handje en hebben alvast acht ijssalons op een rijtje gezet die je deze zomer echt niet mag overslaan!
inspiratie ijs 1
inspiratie ijs 4

IJspressi

Sinds 2010 is IJspressi een begrip in Almere. Begonnen in Almere Centrum en tegenwoordig ook gevestigd in Almere Poort aan de Europalaan en Almere Oostvaarders aan het busstation. In het centrum kun je naast het ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs ook terecht voor overheerlijke koffie (geschonken op traditioneel Zuid-Italiaanse wijze) , thee, ijskoffie of warme chocolademelk. Neem met je ijsje plaats op het terras waar tot in de late uurtjes de zon nog schijnt. Is het geen terrasweer? Geen probleem want bij Ijspressi kun je ook binnen zitten!


IJssalon Mariola

IJssalon Mariola is sinds 1985 al gevestigd in Almere Haven en sindsdien een begrip binnen Almere. Vanaf dag één werken zij volgens het oude ambacht en dit voeren zij tot de dag van vandaag nog uit. Voor iedere ijssoort wordt gebruik gemaakt van een apart receptuur waarmee de pure smaken van iedere soort ijs echt naar voren komt. Zij willen je weer echt laten proeven hoe de dingen horen te smaken, een puur, eerlijk en kwalitatief hoogstaande smaakervaring die je zeker niet mag overslaan deze zomer. Ga je op een warme zomerdag? Houd dan wel rekening met een wachtrij ;) Want Mariola is in trek!


IJssalon Schep

Bij IJssalon Schep proef je, zoals de naam al verklapt, heerlijk schepijs. Naast ijssalon is schep ook een banketbakkerij. De winkel van schep wordt dagelijks voorzien van verse producten. En niet alleen het ijs is heerlijk, ook de slagroomtaart is om je vingers bij af te likken! Geen zin in ijs, maar wel zin in iets lekkers? Dan zit je bij Schep helemaal op de juiste plek!

Hans de ijsbereider

Dankzij ijsbereider Hans proef je smaak van italiaansijs gewoon in Almere! Dagelijks worden 16 verschillende smaken met alleen de beste en lekkerste ingrediënten uit Italië bereid op originele italiaanse methode. Met zijn kar staat Hans bij Almere Muziekwijk en sinds kort ook bij Maxis Muiden. 

IJssalon Mel’s

Ook bij IJssalon Mels kun je terecht voor heerlijk ambachtelijk ijs. Met de locatie op het Stationsplein is dit de perfecte plek om even af te koelen na een lange treinreis of een shoppingsessie. Mel’s verkoopt niet alleen ijs dat wordt gemaakt op basis van verse ingrediënten en natuurlijk grondstoffen, maar ook heerlijke milkshakes die je wilt proeven!

IJssalon Rino’s Gelato

IJssalon Rino’s Gelato is pas sinds april 2017 open, maar maakt al flink naam met zijn overheerlijke ijsjes. Dit is dé locatie waar je heen gaat als je even wilt afkoelen met een ijsje in Almere Buiten. Ook leuk is dat er regelmatig winacties worden gehouden via hun Facebook pagina waar je een liter (!!!) ijs kunt winnen. In de gaten houden dus ;)

Soof • Ice cream & more

Bij deze hippe ijssalon aan de Grote Markt kun je terecht voor een wisselend assortiment aan huisgemaakt ijs met de meest trendy smaken. Naast een simpel hoorntje voor in je hand kun je ook plaatsnemen aan een tafeltje om te genieten van een heerlijke luxe coupe. Probeer ook eens een freaky shake, cocktail of een koffiespecialiteit om jezelf te verwennen.

Paul's ijs

Paul's ijs is de laatste in dit rijtje, maar zeker niet de minste! Want ook bij Paul's ijs kun je terecht voor mega veel verschillende soorten overheerlijk ijs met zo nu en dan de gekste smaken in hun assortiment. Zoals baklavaijs, teguila sunrise ijs en het oranje tompouce ijs tijdens koningsdag. Houd ook hier de facebook pagina goed in de gaten want er komen regelmatig nieuwe (gekke) smaken en winacties online!