Ben jij al eens op het meest avontuurlijke landgoed van Nederland geweest? De Kemphaan ligt in de bossen van Almere en wij zetten voor je op een rij wat je hier kunt doen. Neem de kinderen mee want er is genoeg te ontdekken! Ken jij Fun Forest of Almere Jungle al? In Almere hoef je je nooit te vervelen.

Buitencentrum Almeerderhout

Houd je van avontuur en vind je vies worden niet erg? Dan is er genoeg te doen voor jou in het Buitencentrum Almeerderhout. Ga wandelen of fietsen in dit natuurgebied en leer de bossen van Almere kennen. Elk bos heeft unieke eigenschappen. Kinderen kunnen Boswachter Bart helpen en op stap gaan met een handleiding. Ze krijgen opdrachtjes waarmee ze het officiële Hulpboswachter diploma kunnen behalen. Voor de allerkleinsten is er het Kabouterpad. Kinderen worden geschminkt en krijgen een mutsje op. Ze gaan zoeken naar kabouters en leren daarbij alles over de natuur.
Foto: Eljee Bergwerff Photography

Klimbos Fun Forest Almere

Dit klimbos is het grootste van Nederland en heeft de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. Er zijn 5 klimparcoursen met elk een andere moeilijkheidsgraad en is daardoor geschikt voor iedereen! Beweeg je door de verschillende parcoursen via touwen, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Een actieve dag met het gezin, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes; het is allemaal mogelijk in het klimbos.

Stad & Natuur Almere

Wil je meer leren over de natuur in Almere en deze zelf beleven? Kom dan naar Stad & Natuur Almere! Beleef de bossen door het Zintuigenpad of de Gooimeerbeek, ga fietsen en wandelen op de routes langs bezienswaardigheden in de bossen. Of neem de kinderen mee en ga op zoek naar de boomhut of het huisje van Roodkapje. Er is zelfs een kampvuurplaats aanwezig. Stad & Natuur organiseert ook vaak activiteiten. Houd daarom onze agenda goed in de gaten!

Restaurant Buitengewoon Lekker

Na de wandeling of fietstocht is het tijd voor een heerlijk kopje koffie of een lekkere lunch bij Restaurant Buitengewoon Lekker. Even uitrusten bij de open haard of het grote terras met uitzicht op het Zuiderzee Speelbos en het klimpark. Bij dit restaurant kun je ook terecht voor verschillende groepsarrangementen zoals High Tea, High Wine en kinderfeestjes. Geniet tegelijkertijd van de natuurrijke omgeving en kom tot rust.

Kip & Ei restaurant Dubbel-Op

Terwijl je uitkijkt op de AAP-eilanden van Stichting AAP kun je bij restaurant Dubbel-Op lunchen of pannenkoeken eten, maar ook vegetarische Tapas, BBQ en fondue. Neem een 'Broodje AAP', geniet van je broodje en steun meteen Stichting AAP omdat een deel van de opbrengst van deze broodjes naar de stichting gaat.  Dubbel-Op werkt met zoveel mogelijk regionale- en biologische producten in alle recepten en heeft bijvoorbeeld ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken. Geschikt voor iedereen dus.

Stadsboerderij Almere

Op de Stadsboerderij in Almere kun je zien hoe het er op een echte boerderij aan toe gaat. Je kunt het ervaren, leren, meemaken en meegenieten op de boerenmarkt. Deze boerderij is in 1996 opgestart en in korte tijd werd er een compleet werkende boerderij opgebouwd waar koeien grazen en granen en andere gewassen verbouw worden op het erf. Kook mee met één van de verschillende cooking classes of laat je meenemen met de rondleiding.

Stichting AAP Almere

Stichting AAP Almere zet zich in voor een betere toekomst voor apen en andere exotische zoogdieren. In het opvangcentrum worden dieren die dringend hulp nodig hebben opgevangen. Loop een rondje AAP en zie nog meer apen in de opvang.

Almere Jungle

Ook heel leuk voor kinderen: Almere Jungle. Vogels, reptielen, vissen, knaagdieren en andere kleine exoten kun je hier zien. De dieren zijn opgevangen en krijgen zo een beter leven. Waan je in de woestijn en kom langs in deze Zuid-Amerikaanse jungle in Almere. Er is ook een Jungle Café waar je na afloop gezellig van kunt drinken of een hapje kunt eten. Met een bezoek aan de jungle, help je de dieren aan hun voeding en verzorging.