06-06-2018 - Opzoek naar een leuk dagje weg met de kinderen? Ga dan eens naar de kinderboerderij in Almere. Je kunt bij kinderboerderij Den Uylpark knuffelen met de konijnen of bij Kinderboerderij de Beestenbende een ritje maken met de pony’s. Ook zijn de kinderboerderijen leuke locaties om kinderfeestjes  te geven. Nodig al je vriendjes uit en ga op rondleiding op een van deze plekken.

Heb jij alle dieren op de kinderboerderijen in Almere al eens verzorgd? Bezoek dan eens andere leuke plekken waar ze exotische dieren hebben. Zoals bij Stichting Aap en Almere Jungle.
Eén ding is zeker! Er zijn enorm veel locaties waar jij met dieren kunt knuffelen op kinderboerderijen in Almere en wij hebben er vast 8 op een rijtje gezet voor je!

Kinderboerderij Den Uylpark

In de dierenweiden in het Den Uylpark staan verschillende dieren zoals pony’s, varkens, schapen, geiten en koeien. Kinderen kunnen hier kennis maken met de dieren, knuffelen met de konijnen en rommelen over het erf met een kruiwagen en bezem.

Kinderboerderij de Beestenbende

Bij dierenboerderij de Beestenbende kun je knuffelen met konijnen, cavia’s aaien en de kippen voeren. Daarnaast zijn er ook nog schapen, varkens en geiten op de boerderij aanwezig. Als er genoeg vrijwilligers zijn op zondag kun je wellicht een ritje met de pony!

Kinderboerderij en Manege de Stek

Bij Kinderboerderij en Manege de stek zijn zo een beetje alle bekende boerderij dieren wel te spotten. Zo als geiten, schapen, kippen, cavia’s, konijnen en natuurlijk pony’s. Het leuke er aan is dat je een paardrijles kunt combineren met een bezoekje aan de kinderboerderij.

Stadsboerderij De Kemphaan

Op de kemphaan vind je echt heel veel verschillende soorten dieren! Zoals apen, bijen, koeien, varkens, geiten en schapen! De bijen vindt je in de bijenstal, de apen bij stichting aap en de overige dieren in de weides eromheen.

Almere jungle

Almere Jungle is de jungletuin van Almere! In deze jungle tuin spot je de meest tropische dieren. Reuzendieren zoals een reuzen goerami (een wat?) of een Afrikaanse reuzenslak. Maar ook bekendere dieren zoals stokstaartjes, stekelvarkens, schilpadden, leguanen en ook wasbeertjes! Heb je altijd al een rattenslang willen voelen, of een groene leguaan willen aaien? Dan moet je zeker eens naar de voel en beleef rondleiding in Almere Jungle.

Stichting Aap

Bij Stichting Aap worden apen en andere exotische dieren opgevangen om ze weer een betere toekomst te geven. Ze vangen dieren in nood op en pleiten voor betere wetten in heel Europa. Bij stichting aap kun je op eigen gelegenheid langs de apenverblijven lopen. De apen zijn meestal buiten van 9.30 tot 16.00 uur. Iets meer leren over de apen? Bezoek dan eens de apenpraatjes op woensdagen om 14.00 uur en in het weekend om 11.30 en 14.00 uur. De apenpraatjes duren ongeveer 20 minuten.

Vroege Vogelbos

In het Vroege Vogelbos staat enorm veel berenklauw, zelfs reuze berenklauw tot wel 3 meter hoog! Oppassen geblazen dus! Maar juist om deze reden is het wel de perfecte plek om schapen te spotten. De ruim 100 schapen die hier staan eten namelijk met alle liefde de berenklauw op. Naast de schapen in de schaapskooi biedt het Vroege Vogelbos ook een theeschenkerij het Eksternest, houten speeltuin en een bostuin.

Natuurbeleving centrum Oostvaarders

Vanuit het natuurbeleving centrum Oostvaarders heb je de beste plek om bijzondere vogels, edelherten, konikpaarden en heckrunderen te spotten. De dieren komen regelmatig in grote groepen in de buurt van het natuurbeleving centrum om te grazen. En daarnaast vind je er ook nog een leuke expositie.