De gezelligste plekjes om onder het genot van een kopje koffie een boek te lezen vind je natuurlijk in Almere. Zo kun je je onderdompelen in de boeken bij Boek & Boon, maar kun je hier ook de lekkerste stukken taart eten. Opzoek naar een wat huiselijkere sfeer om onder het genot van een goed glas wijn weg te dromen bij je boek? Neem dan een bezoekje aan G’Vine, de wijnbar van Almere Centrum. Eén ding is zeker, in Almere zijn er voldoende rustige plekjes waarbij je kunt wegdromen in je favoriete boek.

De nieuwe Bibliotheek Stad

Natuurlijk staat de nieuwe bibliotheek in het lijstje waar je boeken kunt lezen! Het grootste aanbod qua boeken, tijdschriften, spelletjes en e-books vind je namelijk hier. De bibliotheek op het stadhuisplein biedt veel ruimte en rust. Voor studenten zijn er voldoende rustige studeerplekken en voor de kinderen zijn er gezellige voorleeshoekjes. Daarnaast worden er ook nog eens ruimschoots evenementen georganiseerd in de bibliotheek. Zoals voorleesmiddagen, verjaardagsfeestjes en kun je hier films kijken. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor je boeken, maar ook voor leuke activiteiten in Almere.
Meer over de Nieuwe Bibliotheek Stad

Boekhandel Stumpel

Bij Stumpel heb je twee verdiepingen om weg te dromen tussen de mooiste en nieuwste boeken. Speur tussen de brede collectie kookboeken naar je nieuwe favoriete gerecht of droom weg bij het enorme aanbod aan reisboeken. Voor ieder thema zijn hier wel boeken te vinden. Je favoriete exemplaar gevonden? Reken deze af en geniet van je nieuwe aanwinst in de koffiecorner van Boek & Boon. Eet er een overheerlijke brownie of een stuk appeltaart bij en je komt hier de hele dag niet meer weg.
Meer over Boekhandel Stumpel en Boek & Boon


Gasterij de Oostvaarders

Gasterij de Oostvaarders is misschien wel één van de rustigste locaties in dit rijtje waar je kunt genieten van een goed boek. Als je opkijkt vanuit je boek zie je de Oostvaardersplassen voor je neus liggen. Een prachtige ontmoetingsplaats waar je verschillende dieren voorbij zult zien vliegen of rennen. In de omgeving kun je fantastische wandel- en fietstochten maken met verrassende vergezichten. De perfecte locatie voor een ontspannen dagje uit.
Meer over Gasterij de Oostvaarders

Ijspressi

Bij ijspressi kun je echt de allerlekkerste koffies drinken terwijl jij wegduikt in je favoriete boek of tijdschrift. Ijspressi heeft namelijk al meerdere prijzen in de wacht gesleept met hun koffies. Dus kies je favoriete boek uit kom er achter wat je favoriete koffie is van Ijspressi.
Meer over Ijspressi

G’wine

Droom weg naar een andere wereld in de huiskamer van G’wine. Met een goed glas wijn in je handen, waar de ober overigens alles over kan vertellen, en een heerlijk hapje aan de andere kant. Zul je geen benul van tijd meer hebben terwijl jij wegzakt in je boek. Huh is het al sluitingstijd? Ja zo snel gaat de tijd als je bij G’wine bent!
Meer over G'wine


Tante Truus

Wist je dat je de allerlekkerste appeltaart van Almere bij Tante Truus kunt eten? Dat is natuurlijk al een hele goede reden om eens langs te gaan bij Tante Truus. Maar daarnaast is het dan ook nog eens heel gezellig om bij Tante Truus langs te gaan. Of je nog aan je boek toekomt? Dat kunnen we eigenlijk niet beloven.
Meer over Tante Truus

 

Het Beeldverhaal

Bij het Beeldverhaal kun je misschien niet lekker rustig zitten en genieten van je nieuwe aanwinst. Maar hier heb je wel de aller aller tofste stripverhalen in het schap liggen. Haal hier de special edities van jou favoriete superhero stripboek of de laatste editie van de Donald Duck pockets. 
Meer over Het Beeldverhaal

Ma Bella Cakery

In deze knusse en vrolijk ingerichte winkel kun je terecht voor zoete en hartige verwennerijen voor zowel het ontbijt, lunch, high tea of lekker hapje bij een goed boek. Terwijl je in de zoete omgeving wegdroomt van een goede roman kun je de lekkerste cupcakes, koffie en thee eten en drinken. Boek uit? Duik dan gelijk Almere Centrum in, want alle winkels zitten om de hoek!
Meer over Ma Bella Cakery