03-08-2017 - Bezoek eens een museum in Almere en ontdek wat voor kunst en cultuur Almere te bieden heeft. Is het een sombere dag buiten? En ben je op zoek naar een leuke binnenactiviteit in Almere? Of is het juist veel te heet om buiten te zijn? Dan hoef je je in Almere echt niet te vervelen hoor! Wij helpen je een handje op weg naar de meest ideale locaties om een beetje cultuur te snuiven.

Dutch Digital Art Museum

Bezoek eens het Dutch Digital Art Museum aan de Traverse. Deze expositie geeft met tien Digital Art kunstenaars en introductievideo’s een indruk van de internationaal mindblowing wereld van Digital Art. 
Het Dutch Digital Art Museum Almere is gevestigd op Traverse 10, Almere, op de 1e verdieping. Elke vrijdag en zaterdag open van 14.00 - 17.00 uur. Toegang is €5,- per persoon en tot 18 jaar €2,50,- per persoon.

KAF EXPO

KAF EXPO organiseert regelmatig projecten over architectuur, stedenbouw en landschap. Met inspirerende presentaties, tentoonstellingen bieden zij een nieuwe blik op de stad. De projecten worden regelmatig afgewisseld en is daarom erg interessant om in de gaten te houden.  

Veiligheidsmuseum PIT

Ervaar in het PIT Veiligheidsmuseum hoe belangrijk het werk van politie, brandweer en geneeskundige hulpverleners is. Deze interactieve veiligheidsexpo zit vol met historische topstukken, zoals brandweer en politiewagens. Regelmatig zijn er extra leuke activiteiten te beleven. Veiligheidsmuseum PIT is van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Sterrenwacht Almere 

De Zon is de dichtstbijzijnde ster en is zeer interessant om te bestuderen. Normaal gesproken kun je met het blote oog, met een verrekijker of met een telescoop niet rechtstreeks naar de zon kijken zonder oogbeschadigingen te riskeren. Om het oppervlak van de zon toch te kunnen bekijken, beschikt Sterrenwacht Almere sinds enige tijd over een speciale zonnekijker: een telescoop waarmee je zonder problemen naar de zon kunt kijken en waarmee je allerlei details op het oppervlak van de zon kunt waarnemen, zoals zonnevlammen en zonnevlekken.
 
Stichting Sterrenwacht Almere heeft als doel de jeugd te interesseren voor wetenschap en techniek, maar sterrenkunde in het bijzonder. De sterrenwacht is iedere donderdagavond geopend vanaf 20.00 uur.  Je kunt hier verschillende activiteiten doen zoals: zelf een mobiele telescoop bouwen,  leren over astrofotografie, lezingen voor scholen en groepen bijwonen en er zijn sterrenkijkavonden.

Maritiem trefpunt

Bij het Maritiem trefpunt kun je de zeer uitgebreide collectie aan materiaal omtrent de gehele Nederlandse koopvaardij, Marine, sleepvaart, coasters, tankers, binnenvaart, visserij, zeilvaart en passagier vaart bekijken. Een grote tentoonstelling uiteenlopend van omvangrijke documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16, 35 en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes, enzovoort geven een overzichtelijk beeld van het eens zo roemrijke scheepvaartverleden.

Dit (privé) museum is niet alleen gespecialiseerd in de geschiedenis van de scheepvaart op Indië, maar tevens roept het de herinneringen en sfeer uit vroegere dagen van het voormalige Nederlands-Indië op. Alleen geopend op maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. 

Garden of love and fire

Polderland Garden of Love and Fire (1992 - 1997) van Daniel Libeskind is één van de vijf bijzondere Land Art projecten in Flevoland. Het werk ligt aan de Pampushavenweg en is volgens de maker bedoeld als een tuin om te mediteren. Het omvat een stelsel van drie kanalen dat wordt doorsneden door een vierde betonnen strip die een sculptuur draagt. De vijfde lijn is een voetgangerspad met bruggen over de kanalen. Libeskind is ook de architect van de nieuwe gebouwen op de voormalige locatie van de WTC-torens in New York, Ground Zero. Niet echt een museum, maar het is zeker de moeite waard.