03-08-2017 - Bezoek eens een museum in Almere en ontdek wat voor kunst en cultuur Almere te bieden heeft. Is het een sombere dag buiten? En ben je op zoek naar een leuke binnenactiviteit in Almere? Of is het juist veel te heet om buiten te zijn? Dan hoef je je in Almere echt niet te vervelen hoor! Wij helpen je een handje op weg naar de meest ideale locaties om een beetje cultuur te snuiven.

Dutch Digital Art Museum

Bezoek eens het Dutch Digital Art Museum aan de Traverse. Deze expositie geeft met tien Digital Art kunstenaars en introductievideo’s een indruk van de internationaal mindblowing wereld van Digital Art. 
Het Dutch Digital Art Museum Almere is gevestigd op Traverse 10, Almere, op de 1e verdieping. Voorlopig elke woensdagmiddag open van 14.00 - 17.00 uur. Toegang is € 5,-.

Expositie Oostvaardersplassen. De Oostvaarders

Bezoek de expo in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Hier kunnen kinderen (en volwassenen) zichzelf vergelijken met een zeearend, een edelhert en andere bewoners van de Oostvaardersplassen. Hoe groot zijn deze dieren eigenlijk in werkelijkheid? Ook hangen er geweien van edelherten van verschillende leeftijden. Ook zijn er vondsten uit de Prehistorie en de Romeinse tijd te zien. Voor kinderen is er een speurblad bij de tentoonstelling.
 
Er is een prachtige informatiefilm van Staatsbosbeheer te zien over de Oostvaardersplassen. En in de Panoramaruimte kun je door de verrekijkers gluren naar de wilde dieren in het gebied. Gratis te bezoeken tijdens openingstijden. Met behulp van een speurvel, verkrijgbaar voor € 1,00 bij Gasterij de Oostvaarders op de begane grond, kunnen kinderen een rebus oplossen.

KAF EXPO

KAF EXPO organiseert regelmatig projecten over architectuur, stedenbouw en landschap. Met inspirerende presentaties, tentoonstellingen bieden zij een nieuwe blik op de stad. De projecten worden regelmatig afgewisseld en is daarom erg interessant om in de gaten te houden.  

Veiligheidsmuseum PIT

Ervaar in het PIT Veiligheidsmuseum hoe belangrijk het werk van politie, brandweer en geneeskundige hulpverleners is. Deze interactieve veiligheidsexpo zit vol met historische topstukken, zoals brandweer en politiewagens. Regelmatig zijn er extra leuke activiteiten te beleven. Er zijn iedere dag verschillende activiteiten te beleven, behalve op maandag. Dan zijn zij gesloten.

Sterrenwacht Almere 

De Zon is de dichtstbijzijnde ster en is zeer interessant om te bestuderen. Normaal gesproken kun je met het blote oog, met een verrekijker of met een telescoop niet rechtstreeks naar de zon kijken zonder oogbeschadigingen te riskeren. Om het oppervlak van de zon toch te kunnen bekijken, beschikt Sterrenwacht Almere sinds enige tijd over een speciale zonnekijker: een telescoop waarmee je zonder problemen naar de zon kunt kijken en waarmee je allerlei details op het oppervlak van de zon kunt waarnemen, zoals zonnevlammen en zonnevlekken.
 
Stichting Sterrenwacht Almere heeft als doel de jeugd te interesseren voor wetenschap en techniek, maar sterrenkunde in het bijzonder. De sterrenwacht is iedere donderdagavond geopend vanaf 20.00 uur, ga naar Info/Route voor onze locatie in Almere-Haven. Je kunt hier verschillende activiteiten doen zoals zelfbouw van mobiele telescopen met grote opening (Dobson telescopen), astrofotografie, lezingen voor scholen en groepen en sterrenkijkavonden.

Maritiem trefpunt

Bij het Maritiem trefpunt kun je de zeer uitgebreide collectie aan materiaal omtrent de gehele Nederlandse koopvaardij, Marine, sleepvaart, coasters, tankers, binnenvaart, visserij, zeilvaart en passagier vaart bekijken. Een grote tentoonstelling uiteenlopend van omvangrijke documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16, 35 en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes, enzovoort geven een overzichtelijk beeld van het eens zo roemrijke scheepvaartverleden.

Dit (privé) museum is niet alleen gespecialiseerd in de geschiedenis van de scheepvaart op Indië, maar tevens roept het de herinneringen en sfeer uit vroeger dagen van het voormalige Nederlands-Indië op. Alleen geopend op maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. 

Garden of love and fire

Polderland Garden of Love and Fire (1992 - 1997) van Daniel Libeskind is één van de vijf bijzondere Land Art projecten in Flevoland. Het werk ligt aan de Pampushavenweg en is volgens de maker bedoeld als een tuin om te mediteren. Het omvat een stelsel van drie kanalen dat wordt doorsneden door een vierde betonnen strip die een sculptuur draagt. De vijfde lijn is een voetgangerspad met bruggen over de kanalen. Libeskind is ook de architect van de nieuwe gebouwen op de voormalige locatie van de WTC-torens in New York, Ground Zero. Niet echt een museum, maar zeker de moeite waard ;)