Terrasjes pakken in Almere, daar krijgen we maar geen genoeg van! Na je werk of een dagje shoppen in Almere nog even bijkomen op de mooiste terrasjes in Almere. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren! Gelukkig zijn er in Almere terrasjes genoeg en is er geen één terras het zelfde.

Ga je voor een drankje op het terras met uitzicht bij Boathouse of juist voor een lekkere lunch op het terras bij Bagels & Beans. Ga voor de lekkerste cocktails naar Rositas en geniet het langst van de zon bij Ijspressi of Finn. Het maakt niet uit in welk stadsdeel je bent, want overal zijn prachtige terrasjes met zon tot de laatste uurtjes.
  
belfort

Restaurantplein Belfort
Bijvoorbeeld op het Restaurantplein Belfort, waar je keuze hebt uit wel meer dan tien heerlijke terrassen. Start je dag in het ochtendzonnetje bij Bagels & Beans met een heerlijke bagel en een biologisch sapje. Lunch een lekker broodje pikante kipstukjes of gerookte zalm bij Brasserie La Maison. Eet Griekze Mezes bij Yamas of Italiaanse Cicchetti bij Woodstone. En pik de laatste zonnestraaltjes mee in de luxe zitjes op het terras van Hudson Bar & Kitchen!

Tip van de redactie: Het eerste zitje op het terras vangt het langste zon!

Terras met uitzicht
Even echt ontspannen doe je natuurlijk op een terrasje met een prachtig uitzicht! En terrasjes met prachtig uitzicht… dat zijn er nogal wat! Zoals bij De Beren Eetcafé aan het Forum. Waar je vanaf het terras over de Esplanade en het Weerwater kijkt. En als je goed kijkt, zie je aan de overkant Haddock Watersport liggen. Nog zo een mooi plekje met uitzicht over het water vind je bij Boathouse, waar het terras over de Noorderplassen heen kijkt. 

Strandbrasserie de Jutter in Almere Haven is een ideale gelegenheid om heerlijk te relaxen, een verkoelend drankje te drinken en ‘s avonds uit eten te gaan. Je hebt hier uitzicht over het strand en het Gooimeer. En last but not least: HarborHouse bij Marina Muiderzand, met uitzicht over het IJmeer.

ACM2013_volle terrassen bij Boathouse aan de Noorderplassen_Fotografie Maarten Feenstra_rv met naamsvermelding
grote markt
Grote Markt
Op de Grote Markt is er ook voor ieder wat wils. Geniet van een high tea of een grande lunch op het terras van Tante Truus. Welk moment van de dag het ook is, bij restaurant Finn kun je altijd terecht voor ontbijt, brunch, lunch én diner. Ga voor een lekker drankje naar de buren. Bij Mexicaans restaurant Rosita’s verkopen ze de lekkerste cocktails en Mexicaanse biertjes. Rond je dag af met een verkoelend ijsje van IJspressi. Nu het steeds beter weer wordt, zijn de vitrines weer lekker gevuld met de lekkerste smaken.
Terrasjes en spelen tegelijk
Terrashangen en de kinderen laten spelen is natuurlijk pas echt de beste combinatie! Dit kan bijvoorbeeld bij Smullen en Spelen, waar je op het grote terras perfect uitzicht hebt over de speeltuin. Bij Stadslandgoed de Kemphaan zijn er zelfs meerdere mooie terrassen beschikbaar, zoals het Kip- en Ei restaurant Dubbel-Op en het Jungle Café van Dierenpark Almere Jungle.
ACM2013_vol terras in Havenkom van Almere Haven_Fotografie Maarten Feenstra_rv met naamsvermelding
Meer restaurant inspiratie nodig voor terrasjes in Almere? Bekijk het gehele aanbod hier.