In Almere zijn er meerdere plekken waar je lekker veganistisch of vegetarisch kunt eten. Je hoeft niet per se een veganist of vegetariër te zijn om bij deze restaurants te eten, iedereen is welkom. In Almere zijn twee restaurants die helemaal veganistisch zijn en meerdere restaurants die vegetarische opties bieden. Dit zijn de 6 leukste veganistische/vegetarische restaurants in Almere:

Tea da-di Date 

Tea da-di Date is de eerste veganistische lunchroom in Nobelhorst. Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch en lokaal of fairtrade. Hier kun je heerlijk ontbijten, brunchen en borrelen. Gerechten van Tea da di Date zijn geïnspireerd door traditionele gerechten uit India, de Cariben, Latijns-Amerika en de mediterrane keuken. Daarnaast bieden ze verschillende arrangementen aan zoals een high tea en een tapas verjaardag arrangement. Het is dus zeker de moeite waard om hier langs te gaan.

Marie Curiestraat 3, 1341 CA Almere
 

The Black Cockatoo 

The Black Cockatoo is pas sinds september 2018 officieel open. Het veganistische café bevindt zich op de hoek van de Bottelaarpassage/Spoordreef. Op het menu staan alleen maar veganistische gerechten. De lunchgerechten wisselen dagelijks en vind je op het bord die naast de balie staat. The Black Cockatoo is een duurzame en groene plek. Je kunt hier heerlijk eten en drinken, maar het is ook een goede plek om tot rust te komen, te werken en elkaar te ontmoeten. 


Bottelaarpassage 89, 1315 ER Almere
 

De Beren

Bij De Beren zijn er meerdere vegetarische gerechten op de menukaart te vinden. Hier haal je onder andere een lekkere truffelrisotto, een quinoa-salade en een veggieburger. Deze veggieburger bestaat uit een burger van eiwitten en voedingsvezels, kerrie-hummus, peen, walnoten en mayo. Voor degene die wel dierlijke producten eet, is er bij De Beren ook genoeg keus. Het restaurant heeft een fijne sfeer en is gevestigd in het centrum van Almere waardoor hier eten goed te combineren is met een dagje shoppen. 

Forum 101, 1315 TG Almere

Tante Truus

Voor een overheerlijke high tea of lunch kun je terecht bij Tante Truus. Het lunchcafé is midden in het centrum van Almere gevestigd. Hier werken mensen met en zonder beperking samen. Bij Tante Truus kun je o.a. lekkere pompoensoep, uiensoep en rijstsalade eten. Ook de broodjes smaken erg goed. Probeer hier eens de Combi Bombi! Hierbij kies je je eigen broodsoort. Kies bijvoorbeeld de gluten/lactosevrij brood of de ambachtelijk spelt. Vervolgens kies je uit diverse kleine gerechten zoals hummus, eiersalade of gegrilde groenten en smullen maar. Hier heb je als vegetariër genoeg keus!

Marktmeesterstraat 141-143, 1315 GD Almere

Bagels & Beans 

Bij Bagels & Beans kun je genieten van een heerlijke kop cappuccino, verse sap en lekkere belegde bagels. Bij Bagels & Beans zijn bijna alle bagels veganistisch. Bestel een bagel met avocado, hummus, geitenkaas of gyros. Bij de gyros kun je kiezen of je deze veganistisch of vegetarisch wil. Als je meer van zout houdt, kun je een bagel met banaan, aardbeienjam of hagelslag nemen. Bagels & Beans bevindt zich op het gezellige Belfort in Almere Centrum.
 

Belfort 6, 1315 VB Almere

The Food Press 

The Food Press is gevestigd in Almere Buiten. Ze bieden zelfgemaakte en ook nog eens gezonde voeding en drinken aan. De keuken is beïnvloed door onder andere Europa, Azië en Zuid-Amerika. Op de menukaart staan meerdere vegetarische gerechten zoals een wrap met falafel en een broodje hummus met tomaat. Naast het proeven van al het lekkere eten kun je bij The Food Press kooklessen volgen. Tot slot verzorgt The Food Press de catering voor speciale gelegenheden, bedrijfslunches, picknicks en evenementen. 

Globeplein 62, 1334 BW Almere