20-7-2017 - Het drinken van wijn in Almere kan op enorm veel plekken. Zo drink je al gauw een wijntje bij je diner wanneer je uit eten gaat en past het perfect bij de vrijdagmiddagborrel in Almere. Maar wist je ook dat er een wijnbar in Almere is? En dat er zelfs een wijngaarden is waar druiven tot wijn worden omgetoverd? In ieder restaurant kun je wel een wijntje bestellen, maar op welke plekken kun je nu echt de lekkerste wijnen drinken in Almere? Wij hebben vast een kleine selectie van wijnfavorieten gemaakt en die in een lijstje geplaatst. Zie hier: 6 x wijn in Almere. 

en big banner restaurants 3
BoatHouse salade

G’wine

Bij G’wine worden uitsluitend Europese wijnen van kleine wijnboeren geschonken. Deze zijn uiteraard zorgvuldig uitgekozen om hun unieke en uitstekende smaak. En die smaak, die komt echt heel goed naar voren in deze gemoedelijke wijnlounge waar je overigens altijd ontzettend vriendelijk wordt ontvangen! Ook leuk: iedere maand is er een 'wijn van de maand', telkens uit een ander Europees land.

Woodstone Pizza & Wine

Woodstone Pizza & Wine heeft natuurlijk niet voor niets ‘wijn’ in zijn naam staan. Je kunt hier terecht voor overheerlijke steenovenpizza’s en verse pasta’s. Maar deze worden nog smakelijker als je ze combineert met een goed glas wijn. Met wel 13 verschillende soorten wijn op glas en 21 soorten op fles kan iedere liefhebber voor pizza en wijn hier terecht.


Hof van Almere

Denk jij dat wijngaarden alleen te vinden zijn op warme locaties zoals Frankrijk en Spanje? Nou.. dan heb je het mis! Want zelfs in Almere is er een wijngaard te vinden. Hof van Almere ligt nabij stadslandgoed De Kemphaan, bestaat sinds 2010 en heeft wel 1000 druivenstokken! De wijngaard produceert jaarlijks 1000 flessen rode en witte wijn van vier verschillende druivensoorten. Op afspraak is de wijngaard te bezoeken. Ook kun je deelnemen aan een proeverij, helpen bij het snoeien of het 'feest van de pluk' meemaken.

Hudson Bar & Kitchen

Na een dagje shoppen is het heerlijk vertoeven bij Hudson Bar & Kitchen dat zich middenin het centrum van Almere bevindt. Je kunt hier binnen of op het terras zitten en zo kun je tot laat in de middag nog met het zonnetje op je gezicht genieten van verschillende wijnen. Hier schenken ze 6 verschillende wijnen op glas maar nog zo een zeker 20 wijnen op fles. Ook voor je favoriete biertje of cocktail kun je hier terrecht. 

Brasserie Bakboord

Bij Brasserie Bakboord kijk je uit over de haven van Almere Haven en kun je heerlijk uitgebreid uit eten of een borrelhapje nemen. Ze serveren hier maar liefst 23 verschillende soorten wijn! 12 witte, 9 rode en 2 rosé soorten om precies te zijn. Eén ding is zeker, er is keuze genoeg op de wijnkaart van Brasserie Bakboord.

HarborHouse

Bij HarborHouse kijk je uit over de jachthaven van Marina Muiderzand en kun je een stranddag perfect afsluiten met een wijntje in je handen. Op de wijnkaart staan maar liefst 18 verschillende soorten wijn die je op glas kunt bestellen en daar komen nog eens 8 wijnen op fles bij. Hier weet je zeker dat er voor iedereen een goed wijntje tussen zit! Combineer je wijntje met een lekker borrelhapje of een luxe diner. Bij HarborHouse kun je voor beide terecht!