Wil je genieten van de natuur? Kom naar Almere! Hier vind je bossen, parken, stranden en water in overvloed! Almeerderhout is het grootste bosgebied van Almere en bestaat uit vier bossen met een eigen sfeer. Een bezoek aan de Oostvaardersplassen is een kennismaking met het Nederland van duizenden jaren geleden. De nieuwe natuur op oude zeebodem is uniek in Nederland én in Europa. Bekijk hier wat er allemaal te doen is op het gebied van natuur.

Bossen

Almere kent veel bossen, waaronder het grote bosgebied Almeerderhout. In dit gebied vind je niet alleen bomen en groen, maar zijn er ook leuke activiteiten die je kunt doen, zoals klimmen, survivallen en golfen. Uiteraard kun je ook altijd een rustige, ontspannen wandeling of fietstocht maken. Naar Almeerderhout zijn er tuurlijk nog veel meer bossen, zoals het Zuiderzee Speelbos en het Kotterbos.

 

Natuurparken

Almere kent veel parkjes waar je lekker kunt picknicken, wandelen, spelen en lekker kunt doen wat je zelf wil! Met mooi weer is het heerlijk vertoeven in de Almeerse parken. Neem al je vrienden, familie en huisdieren mee en leef je uit! Bekijk nu wel parkje jou het leukst lijkt en ga op pad!

 

Stranden

Wist je dat Almere een kustlijn van 42 kilometer heeft en het grootste catamaranstrand van Europa?! Het is echt zo! En een lange kustlijn betekent natuurlijk veel gezellige strandjes waar jij heerlijk kunt spelen, relaxen en zwemmen. Jong, oud, groot, klein, de stranden in Almere zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Pak de auto, fiets of openbaar vervoer en reis af naar het strand!

 

Wateren

De Lepelaarsplassen is een prachtig natuurgebied. Voor vogelspotters is dit gebied heel erg mooi. Het Weerwater, midden in de stad, is erg veelzijdig. Je kunt er zwemmen, bootje varen, waterskiën en nog veel meer! Daarnaast komt het feit dat Almere omgeven is door drie grote meren: het Gooimeer, het Markermeer en het IJmeer.