Dino-expo Stad & Natuur geopend door Frits Huis

dinsdag 13 juni 2017

De komende weken gaan 1300 kinderen van groep 1 t/m 8 zich onderdompelen in het leven van de dino bij Stad & Natuur.

Nadat de wethouder en de kinderen de tentoonstelling officieel geopend hadden zijn de leerlingen op ontdekkingstocht gegaan in de tentoonstelling. Hierin is van alles te leren over de soorten dino’s en de afstammelingen die wij nu nog op onze kinderboerderijen hebben lopen: kippen. Naast de tentoonstelling is er ook een dinospeurtocht, waarin de kinderen door middel van foto’s opzoek gaan naar een uitgebroken dino in het bos op de Kemphaan. De leerlingen hebben de dino weer terug gevonden! Tussendoor kregen zij een heerlijke dinotaart.
De docenten van groep 4 van Al-Iman hebben ook nog een boek over dino’s overhandigd gekregen, zodat zij ook in de klas nog aandacht kunnen besteden aan deze interessante les!

Ook na de lessen kan de dinotentoonstelling en speurtocht bezocht worden, want de hele zomervakantie van 24 juli t/m 1 september staat in het teken van dino’s bij Stad & Natuur op de Kemphaan. Van maandag t/m donderdag van 10-16 uur kan je bij Stad & Natuur de dinotentoonstelling bezoeken en de spannende dinospeurtocht in het bos doen. Elke donderdag in de zomervakantie zijn er leuke dinoworkshops, met o.a. dinokoekjes bakken, wandel tussen de dino’s d.m.v. een green screen en dinopoten gieten met gips. Op de laatste woensdag en donderdag van de zomervakantie is het zomerfestival, natuurlijk ook helemaal met het thema dino’s! Naast de dinoworkshops, rondlopende t-rex tentoonstelling en speurtocht is er ook een hindernisbaan en stokbroodje bakken.
Voor de workshops op donderdagen in de zomervakantie en het zomerfestival raden we af vooraf je kaartje te reserveren via www.stadennatuur.nl, want vol = vol.