Horse & Outdoor

donderdag 13 juli 2017

De paardensport is één van de grootste sporten in Nederland en ook één van de meest veelzijdige. Stad & Natuur organiseert ook dit jaar weer het succesvolle paardenevenement Horse & Outdoor op zondag 23 juli op stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Van 12.00-16.00 uur zijn er diverse spectaculaire demonstraties en verrassende workshops. Voor jong en oud is het genieten van de kracht, schoonheid en gratie van de paarden en van de vaardigheden van de ruiters, tijdens de paardenshows op de schapenweide.

Je kunt hun kunsten onder andere bewonderen bij de Working Equitation demonstratie, waarin paarden een obstakelparcours moeten overwinnen. Bij de vrijheidsdressuur demonstraties laten paarden zien wat ze allemaal uit zichzelf willen doen. Voor de stoere jongens en meisjes zijn er ook een paar leuke uitdagingen: durf jij op een vliegend tapijt door trekpaarden in draf voortgetrokken te worden? En wie blijft er het langst zitten op de mechanische rodeostier? Er is nog een bijzondere primeur: het officieuze Almeerse kampioenschap Hobby Horse. Dat is een nieuwe rage, overgewaaid uit Finland, waarbij met een stokpaardje een heus parcours wordt afgelegd. In dit filmpje zie je hoe dat gaat. Kinderen kunnen gratis meedoen! Natuurlijk zijn er ook nog wat rustiger activiteiten, zoals een fijn ritje in de huifkar. Kijk voor meer informatie over het programma en de kosten op de website www.stadennatuur.nl. Daar kun je ook kaartjes reserveren voor het vliegend tapijt.