22 aanmeldingen voor Pitch Battle

maandag 26 november 2018

Er zijn maar liefst 22 aanmeldingen binnengekomen voor de Pitch Battle van Cultuurfonds Almere. Deze vindt woensdag 12 december om 19:30 uur, in Reigers Inn, plaats.

De ingestuurde ideeën variëren, maar hebben één ding gemeen. Namelijk, het vergroten van het cultuuraanbod in Almere. Cultuurfonds heeft een selectie van zeven ideeën gemaakt. Naast dat Cultuurfonds Almere €5000,- weggeeft, wordt er die avond ook een publieksprijs weggegeven. Vanaf nu kan er worden gestemd via: www.cultuurfondsalmere.nl.

Pitch Battle & kandidaten
Van de 22 aanmeldingen heeft Cultuurfonds Almere een selectie van zeven ideeën gemaakt. Woensdagavond 12 december pitchen, Trevor Holtkamp, Lydia de Ruijter, Groot Wild, Kevin Visser, Stefan Damman, Jos Bregman en Daya Maduro een idee. Dit idee vergroot het cultuuraanbod in Almere. De Pitch Battle is gratis toegankelijk voor iedereen. Tickets zijn te krijgen via: https://cultuurfondsalmerepitchbattle.eventbrite.nl.

Jury
De jury bestaat uit de wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing, Hilde van Garderen. Olmo van Kranen, Marketeer bij Kunstlinie Almere Flevoland. Jan-Melle, directeur van Cultuurfonds Almere. Richard Treffers, Accountmanager bij Rabobank Almere. Maarten Quaghebeur, coördinator bij Keniscel, Cultuurloket.
Meer informatie over de Kandidaten

Trevor Holtkamp – Reizend escape-hotel
Een escaperoom dat reist langs verschillende bijzondere locaties in Almere. Bezoekers krijgen van tevoren een verhaallijn voorgeschoteld. Vervolgens kunnen zij in de escaperoom overnachten, waarna zij weer uit de kamer dienen te ontsnappen. Het spel eindigt pas wanneer zij weer thuiskomen.

Lydia de Ruijter – Autobiografisch schrijven

Een cursus autobiografisch schrijven voor mantelzorgers. Het is van belang dat de mantelzorgers het werk vol kunnen houden omdat anderen op hen steunen. De cursus dient voor ontspanning, haalt de deelnemer uit zijn/haar kring en geeft verbinding met anderen die in een soortgelijke situatie zitten. Daarnaast helpt het om de mantelzorgers zichzelf opnieuw te ontdekken en nieuwe energie te krijgen.

Groot Wild – RIGHTABOUTNOW 2019

Groot Wild organiseert een dag op het festival RIGHTABOUTNOW 2019. Hierbij wordt een vijftal Almeerse cultuurmakers uit diverse disciplines vier dagen bijeengebracht om onder artistieke leiding van Groot Wild een nieuw, Almeerse, multidisciplinair product te maken. De uitkomst hiervan wordt een cruciaal onderdeel van het festivalprogramma.

Kevin Visser – Ally City Cyphers
Met een diverse afvaardiging sneldichters/freestyle rappers steeds op andere locaties in Almere opduikend, een improvisatie-taal-spektakel. Ongecensureerde taalkunst met volwassen onderwerpen, binnen improvisatievormen, in een veilige setting aan rap/rijm liefhebbers presenteren. Genaamd, Ally City Cyphers.

Stefan Damman – Kunstwedstrijd

Geballoteerde kunstenaars worden uitgenodigd om tijdens een hapje en een drankje zich in te schrijven voor de wedstrijd. Dit kan op thema of uit vrije hand. De kunstenaars hebben een maand de tijd, voordat ze het werk presenteren. Het werk wordt beoordeeld door een selecte groep kunstkenners die de winnaar kiezen. Deze winnaar krijgt op een nader te bepalen locatie een expo.

Jos Bregman – Hout uit de Flevopolder

De komende jaren kapt Staatsbosbeheer veel essen in de Flevopolder. Jos maakt hier allemaal mooie producten van. Zoals; stambijzettafels, onderzetters, brood- en hapjes planken, fruitschalen en nog veel meer. Een bijzonder aandenken of geschenk is de geboortejaarschijf. De onderstam is ongeveer 40 centimeter in doorsnede, en in een schijf uit de stam zijn ongeveer 40 jaarringen te tellen, van 2018 terug tot 1978. Er is dus een geboortejaarring voor iedereen die jonger is dan 40 jaar. Zo’n ring markeert hij met jaartal en naam van de geborene. Voor gezinnen, vriendengroepen of bedrijven zijn meerdere jaarringen te markeren. Ook een verjaardagsagenda is mogelijk. Op de betreffende jaarring plant je een prikker met daarop naam en geboortedatum.

In alle wensen implanteert hij een unieke ID-chip. Deze chip is af te lezen met de NFC functie van je smartphone. (NFC is de technologie waarmee contactloos betalen met je telefoon mogelijk is.). Je swipet de chip in het hout en je telefoon brengt je precies naar de plek waar de boom groeide. Een leuk begin van een gesprek. Ook houdt hij de ID-nummers bij in een database. Zo blijft er altijd verbinding tussen de plek en het hout.

Daya Maduro – Almere City Carnaval
Almere City Carnival - Een event gebaseerd op de viering van het Caribisch carnaval als kunstvorm in de breedste vorm. Dit evenement biedt de kans aan meerdere groepen die meedoen met zomercarnaval, om werk nog een keer te kunnen tonen.

Foto: Sven Kraaijenbrink