36e Nieuwjaarsduik 2019 in Almere Haven

donderdag 20 december 2018

Nog even en het is alweer 1 januari 2019, de dag dat de 36e Nieuwjaarsduik word gehouden in Almere Haven.

Om 12 uur wordt het start schot gegeven door Burgemeester Franc Weerwind, voor de sportievelingen die een duik willen nemen. De beste manier om een fris 2019 in te gaan !

De kantine van Windsurf Vereniging Almere Centraal staat weer open, om zich om te kleden en na afloop van de duik een heerlijke kom snert te eten, gesponsord voor het 8e jaar door Unox. Unox is ook dit jaar de sponsor die er voor zorgt dat de innerlijke mens weer warm word gehouden na een koude duik. Ook worden er de mooie Unox mutsen en duikdiploma's uitgedeeld. Ook dit jaar zijn de PvdA mensen weer aanwezig, om de warme Glühwein en warme chocolade melk in te schenken.

Naast Unox die het innerlijke verzorgd is er Andree Troost, van Andree Troost- geluidstechniek die voor het geluid zorgt opdat iedereen het aftellen kan volgen. De duik is een gratis jaarlijks evenement in Almere Haven, iedereen is ook van harte welkom, duikers en toeschouwers. Deze duik kan door iedereen genomen worden mits ze gezond zijn en geen hartklachten hebben. Kleine kinderen mogen mee doen onder begeleiding van een ouder en als ze een zwemdiploma hebben. De duik wordt gehouden op het Surfstrand aan het Gooimeer, voor de kantine van de Windsurf Vereniging Almere Centraal. Aanmelden is niet nodig.

Wij zouden het heel erg leuk vinden, als iedereen verkleed het water induikt.

Ook de Almeerse Reddings Brigade is aanwezig, voor de veiligheid en ehbo.