Aankomst Sinterklaas in Almere Haven

maandag 12 november 2018

Nog een paar nachtjes slapen en het is zover, dan komt Sinterklaas aan in Almere Haven! Burgemeester Franc Weerwind ontving een persoonlijke oproep van Sinterklaas om op zoek te gaan naar Almeers talent voor de intocht op zaterdag 17 november in Almere Haven.

Op zondag 11 november vinden de audities plaats bij Corrosia Theater, Expo & Film en zal dit Almeerse talent te zien zijn tijdens de intocht!

Op zaterdagochtend 17 november overhandigt Burgemeester Franc Weerwind officieel de sleutel van de stad Almere aan Sinterklaas waarna ze samen alle kinderen langs de route begroeten. De intocht wordt feestelijk afgesloten op de Markt in Almere Haven, waar onder andere de band Trafassi Sinterklaas feestelijk zal onthalen!

Intocht zaterdag 17 november
Vanaf 10.30 uur begint het programma in de Havenkom van Almere Haven. Sinterklaas en zijn Pieten komen rond 11.30 uur aan op een vloot van botters en aken in de Havenkom. Rond 12.45 uur gaan de feestelijkheden van start op de Markt in Almere Haven. Met op de Markt een optreden van de band Trafassi en een voordracht van de winnaar van de dichtwedstrijd. Het programma op de Markt is om 13.00 uur afgelopen.

De band Trafassi
Trafassi is vooral bekend van de enorme hit met ‘Wasmasjien’ (Kleine wasjes, grote wasjes…) uit de jaren ’80. Waar Trafassi komt, is het gegarandeerd feest, of zoals ze zelf zeggen, eenmaal Trafassi, altijd Trafassi!

Dichtwedstrijd
Kinderen mogen tot en met zondag 11 november een gedicht naar Sinterklaas sturen en maken kans om mee te varen met op de boot van Sinterklaas tijdens de intocht! Daarnaast mogen ze hun gedicht voorlezen op het podium op de Markt. Het gedicht kan gestuurd worden naar pedro@corrosia.nl of per post gestuurd worden naar Corrosia Theater, Expo & Film (Markt 43, 1354 AP Almere Haven). Na 11 november zal er contact worden opgenomen met de winnaar.

 

Foto: Ali Moussavi