Caribisch Brass Spektakel Almere

donderdag 23 augustus 2018

Na de succesvolle edities van een paar jaren geleden is er dit jaar opnieuw een Caribisch Brass Event in Almere.

Op zondag 2 september aanstaande wordt er in het stadshart van Almere een drum event gehouden. 3 Caribische brass groepen zullen strijden om de titel beste Brassband

De battle of the drum biedt een mooi cross-over programma voor jongeren. Het is een vernieuwend concept en zeer waardevol voor de culturele kaart van Almere

Batlle of the drum is een initiatief van de stichting multiculturele organisatie Almere(SMOA) Het initiatief sluit perfect aan bij de stichting om te werken aan de sociale cohesie tussen diverse groepen. We willen dit doen door het oorspronkelijk concept te vernieuwen . We gaan multicultiraliteit van Almere meer belichten door de Caribische sfeer van het evenement nog meer benadrukken dan voorgaande jaren. Maar vooral door op de plaats van de battle een Caribische markt neerzetten die een extra aantrekkingskracht zal hebben op de bezoekers.

De start van de brass battle zal plaatsvinden op verschillende plekken van het stadhart. De groepen zullen vanuit verschillen plekken door de stad trekken . Met opzwepende beats en tropische klanken zullen ze het publiek vermaken en beoordeeld worden door een professionele jury bestaande uit verschillen muziek artiesten. Hierop volgend geven alle groepen een podium optreden op het stadhuisplein.

The Originals winnaar van The Battle of The Drum carnaval Rotterdam 2018
The orginals Brass uit Almere zijn recent winnaar geworden van the battle of the drum in Rotterdam tijdens de jaarlijkse carnaval. De stichting multiculturele organisatie gaat deze jongens huldigen voor hun bijzondere prestatie

Tijdens de Battle of the drum is er vanaf 10.00 uur een podiumprogramma met o.a.
DJ Ro, beginnende artiesten, dans, en als klap op de vuurpijl optredens van combinatie 16 en Coranband

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, VSB Fonds, Cultuurfonds Almere, Prins Bernard Cultuurfonds