Blindentolk bij de musical My Fair Lady in Kunstlinie Almere Flevoland

donderdag 12 april 2018

Voor het eerst kunnen ook slechtzienden en blinden in het theater genieten van de musicalklassieker My Fair Lady. In samenwerking met een blindentolk van ‘Komt het Zien!’ is deze unieke gebeurtenis op woensdag 2 mei bij te wonen in Kunstlinie Almere Flevoland(KAF).

De blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn een uur voor de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

De beste musical ooit gemaakt!
In de musicalklassieker My Fair Lady neemt de trendy professor Higgins een weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een echte dame in de Engelse Society. En alhoewel dit niet zonder slag of stoot gaat, ontstaat er langzaam een intense relatie tussen de professor en het bloemenmeisje. 
My Fair Lady is een klassieke romcom met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’. De musical is voorzien van een geheel nieuwe cast met o.a. Sjoukje Hooymaayer, Esmée Dekker en Chris Tates. Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt. 
Eerdere reacties van blinden in het theater:
"De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend"
"Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien"

Tickets bestellen
Er zijn plaatsen speciaal voor publiek met een visuele beperking gereserveerd. Neem hiervoor contact op met de Ticketshop van KAF via: 036 84 55 555. Meer info: www.kaf.nl/myfairlady