Buitencentrum Almeerderhout november & december 2018

maandag 19 november 2018

VOLLE MAAN: Wandel met het licht van de VOLLE MAAN door de ALMEERSE BOSSEN. Na het ontvangst bij het kampvuur begin je aan de tocht in het donker.

Onderweg vertelt de gids je over de maan, de natuur en de nachtvlinders die in de bossen leven. Halverwege pauzeer je om van een kop warme chocolademelk te genieten en marshmallows boven het vuur te roosteren. Datum: 24 november van 17.30uur – 19.30uur. Vanaf 12 jaar | prijs: €9,95p.p inclusief warme chocolademelk & marshmallows. www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanwandelingen 

HERFST
Ontdek de bossen van het ALMEERDERHOUT, een gevarieerd bos dat je dicht bij de natuur brengt. Je start bij Buitencentrum Almeerderhout. Hier krijg je de routekaart waarmee je de route zelf of met je gezelschap kunt lopen. Op het kaartje staat meer informatie over wat je onderweg tegen kunt komen.  Inclusief een kop soep met brood bij aanvang of terugkomst van de wandeling. Voor alle leeftijden, kosten: €5,-p.p. Iedere dinsdag in november en december tussen 11.00 en 16.00uur. startpunt: balie van het buitencentrum.

BOSAVONTUREN
Zondag 18 november en 16 december van 10.30 – 12.30uur
Spelenderwijs leer je van alles over de natuur tijdens deze speur/struintocht door de Almeerse bossen. De tocht begint om 10:30 uur en ongeveer een uur later ben je terug bij buitencentrum Almeerderhout. Hier ga je aan de slag met de materialen die je hebt gevonden tijdens de wandeling.  In de vorm van een spel, knutselen of iets anders leuks. Elk maand is er een ander thema én krijg je een ander cadeau om je BASISUITRUSTING VOOR SPEURNEUZEN uit te breiden. Leeftijd: 6 tot 12 jaar. 
Kosten: €12,50 p.p (inclusief drinken én cadeau). Begeleiders gratis. 

HET BOS IN
Zondag 25 november én 16 december van 12.00 tot +/-13.00 uur.  Tijdens deze WANDELING door de ALMEERSE BOSSEN vertelt de gids je over het ontstaan van Stadslandgoed de Kemphaan en de omliggende bossen, én natuurlijk over de dieren die hier leven zoals ree, vos, ijsvogel en verschillende soorten roofvogels. Bij terugkomst van de wandeling staat een kop soep met brood voor je klaar in restaurant buitengewoon lekker. Kosten: €9,95 p.p. | tot 12 jaar €7,50. Leeftijd vanaf 7 jaar.

SINTERKLAAS
Tussen 17 november t/m 5 december. kosten €2,- per puzzelaar. De Pieten hebben een leuke PUZZELTOCHT uitgezet voor alle kinderen van Almere en omstreken. Ben jij nieuwsgierig, hou je van de natuur én wil je lekker bewegen in de bossen? Kom dan naar buitencentrum Almeerderhout! Samen met je ouders en al je vrienden kan je de puzzeltocht zelf lopen.  Na afloop van de tocht mag je nog even grabbelen. Want Sinterklaas heeft nog een leuke verrassing voor je in het buitencentrum achtergelaten. 

HARTSTOCHT

Wandel op zaterdag 8 december 2018 mee met de gezellige HARTSTOCHT Winter Walk. (hartstichting Nederland) In samenwerking met Staatsbosbeheer biedt de Hartstichting verschillende routes aan over Stadslandgoed de Kemphaan in het Almeerderhout. De routes van 5, 10 en 15 km starten vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in een hartverwarmende kerstsfeer. Starten tussen 9.00 en 11.00uur. Ticketkosten: €15,- inclusief koffie of thee. Tickets voor kinderen (onder de 18 jaar) kosten €7,50.

STILTE
Voor volwassenen - NIEUW in de Almeerse bossen – in stilte genieten van de natuur met een begeleidde stiltewandeling.  9 december van 10.00 – 11.30uur. Wandelen met alle aandacht voor het moois wat de natuur te bieden heeft. We zetten onze zintuigen op scherp en vergeten even de dagelijkse drukte. 
Kosten: €9,95 inclusief koffie/thee. Leeftijd: vanaf 16 jaar

TWEEDE KERSTDAG
Verwen uzelf / Tweede Kerstdag, 26 december, en kom samen met vrienden of familie genieten van een heerlijke uitgebreide KERST HIGHTEA. Kosten: €22,50 volwassen. €12,50 kinderen. 
Aansluitend rijdt u met de beverbus een prachtige rit over het Landgoed en door de Almeerse Bossen. Duur rit: 1 uur. Diverse starttijden: Aanvang om 11.00 uur, 12.00uur  en om 13.00 uur. Dieet wensen? laat het ons weten! Reserveer van tevoren via 036-538 4416 of almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

STAPPEN EN HAPPEN

Ontspannen beginnen aan de KERSTDAGEN? Kom dan maandag 24 december, 12.30 uur, genieten van een lunchbuffet met wandeling bij Buitencentrum Almeerderhout. In restaurant Buitengewoon Lekker staat een heerlijk lunchbuffet voor je klaar. Na de lunch ga je met je eigen gezelschap op stap om te wandelen en speuren in de Almeerse bossen.
Kosten inclusief lunchbuffet:  € 15,00.  Kind t/m 12 jaar: € 10,00 | Leeftijd: vanaf 4 jaar.
Wij houden graag rekening met uw dieetwensen.

LICHTJESAVOND
Op zaterdag 22 december organiseert Staatsbosbeheer de jaarlijks terugkerende KAARSJESWANDELING! Starttijden: 17.00uur + lampion maken (inclusief lampionstokje) - Kosten: € 6,50 per kind incl. lampion knutselen + wandeling met consumptie 
19.00 – 21.00 uur - Kosten: € 3,00 p.p. inclusief consumptie in het bos. 
De KAARSJESWANDELING is voor ouders met kinderen vanaf 2 jaar en natuurlijk alle andere geïnteresseerden. Nog leuker wordt het als de kinderen zelf een lampion mee nemen of een lampion komen knutselen bij ons in buitencentrum Almeerderhout.

KERSTVAKANTIE

Op 24, 26 (zonder begeleiding), 27 & 28 december 2018 en 2, 3  & 4 januari 2019 kunnen er mooie winterknutsels gemaakt worden in buitencentrum Almeerderhout. Je kunt  een KNUTSEL maken voor € 3,-.  Wilt u zeker zijn van een knutselplek? meldt u dan even aan. Komt u met een groep? Laat het ons even weten. 
In de overige weken kunt u op eigen gelegenheid knutselen, er is keuze uit een aantal knutselpakketjes die zelfstandig gemaakt kunnen worden. (kosten €3,-)

NIEUWJAARSDAG

Begin het nieuwe jaar goed, beleef op NIEUWJAARSDAG de Almeerse Bossen. Maak eerst een rit met de ecokar, daarna een Toast met prosecco op het Nieuwe Jaar bij restaurant Buitengewoon Lekker. Genietend met een hapje. Dieet wensen? laat het ons weten! Kosten: €8,- per persoon. Duur rit: 1 uur. Voor kinderen t/m 18 jaar schenken wij een alternatief voor de prosecco. Diverse starttijden: 12.30 uur - 13.30 uur - 14.30 uur. 

KERSTWORKSHOP
Kosten: €25,00 vanaf 14 jaar. Zaterdag 8 van 10.30 – 12.30uur  én dinsdag 11 december van 14.00 – 16.00uur.
Bij buitencentrum Almeerderhout kunt u een NATUURLIJKE KERSTWORKSHOP volgen. Verwen uzelf met een gezellige ochtend en laat uw creativiteit de vrije loop. Uiteraard wordt u ontvangen met een heerlijk kopje koffie/thee en lekkers. Kortom, genieten samen met uw vriend/vriendin, familie of juist heerlijk even een moment voor uzelf. Inclusief alle materialen.

BELEVEN
Een avontuur in de natuur begint bij een buitencentrum van Staatsbosbeheer. Het hele jaar door worden tal van speciale activiteiten georganiseerd. Kijk op onze website voor meer informatie. www.hetknaagtinalmere.nl.
Openingstijden buitencentrum Almeerderhout: November en december: dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00uur

buitencentrum Almeerderhout  |  Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere |  (06 55792014 | 
Meer via Twitter, Instagram & Facebook: buitencentrum Almeerderhout of Stadslandgoed de Kemphaan