Film: On Body and Soul

woensdag 31 januari 2018

De film On Body and Soul werd bekroond met de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en kreeg van het NRC Handelsblad maar liefst 5 sterren. Het is zo’n zeldzame film waarbij je het gevoel hebt dat alles klopt en elkaar versterkt: scenario, camerawerk, muziek en acteerwerk. Het beroert je hart en hoofd.

Mária is een introverte vrouw met een nieuwe baan. Al snel begint het geroddel onder haar collega’s en gedraagt Mária zich opvallend anders. Tijdens de lunch zit ze alleen en in stilte, ze werkt hard en neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan, is waar haar wereld uit bestaat.

Haar baas Endre, ook met een gesloten karakter, zoekt wel toenadering. Ze leren elkaar steeds beter kennen en komen en toevallig achter dat ze ’s nachts hetzelfde dromen. De manier waarop ze in het leven staan verandert, net als hun relatie, als ze overdag de dromen naspelen. Deze film draait 23, 24, 27 en 28 februari in het nieuwe filmhuis van de nieuwe bibliotheek in Almere Centrum. Koop snel je kaartjes want deze ontroerende en betoverende film mag je niet missen.

Meer informatie www.denieuwebibliotheek.nl