Ga op pad met Staatsbosbeheer

maandag 19 februari 2018

Ook in de voorjaarsvakantie is er genoeg te beleven in de stadsbossen van Almere! Stadsbosbeheer organiseert namelijk meerdere activiteiten voor jong en oud.

Op zoek naar De Grote Vijf in het Almeerderhout - ree
Ga mee op zoek naar reeën in de Stadsbossen van Almere. Na een korte introductie in Buitencentrum Almeerderhout stap je in een stoere terreinwagen, met nog wat lekkers voor onderweg. Samen met de boswachter rijd je dwars door de bossen en velden van het Almeerderhout. Onderweg legt hij je alles uit over het leefgebied van de ree en hoe je kunt zien of er reeën in de buurt zijn. Het beste moment om ze te spotten is in de schemering. Dus grote kans dat je een mooie zonsondergang mee pikt! Gaat het je lukken een echt ree te zien?

Datum : 24 februari 2018
Tijd: 14.00-18.00 uur
Kosten: volwassenen €30.00
7 t/m 12 jaar: €22.50
Boeken via www.hetknaagtinalmere.nl
Informatie: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036-5384416

Wandeling door het Almeerderhout
Wandel samen met de gids van Staatsbosbeheer door de bossen van het Almeerderhout. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme en bijzonderheden. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van Stadslandgoed de Kemphaan en de omliggende bossen, en natuurlijk over de dieren die hier leven zoals ree, vos, ijsvogel en verschillende soorten roofvogels. Ook de bever heeft hier zijn plek: je zult dit schuwe dier niet gauw zien, maar op de route kom je wel langs zijn burcht.

Bij terugkomst van de wandeling van ongeveer een uur, staat er een kop soep met brood voor je klaar in het restaurant van het buitencentrum.
Kosten: volwassenen € 9.95
7 t/m 12 jaar: €7.50
Boeken via www.hetknaagtinalmere.nl
Informatie: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036-5384416

Knutselen bij Staatsbosbeheer
Van 26 februari tot en met 2 maart kun je elke middag tussen 13.30 - 15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een voorjaarsknutsel maken voor € 3,-. .Maak de mooiste dingen van natuurlijke materialen.
Het knutselen zal plaatsvinden in de zaal “De Beverburcht”.

Wilt u zeker zijn van een knutselplek? Meldt u dan even aan via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036 – 538 4416. Komt u met een groep? Laat het ons even weten.

Op stap met de boswachter
Struin mee door de natuur met de boswachter en ontdek de Almeerse Stadsbossen op donderdag 1 maart 2018
Tijdens de tocht gaan we ontdekken waar de buizerd woont en ontdekken we hoe de bever zijn huis gemaakt heeft. Ook zullen we door de bossen struinen op zoek naar nog meer natuur en dierensporen.
De tocht begint om 14:00 uur en is ongeveer een uur later terug bij buitencentrum Almeerderhout. Daar gaan we boven het houtvuur marshmallows roosteren en wat drinken. De ouders/verzorgers kunnen weer aansluiten zodra we bij het vuur zitten.

Informatie: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036-5384416
Meld je aan via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl
Vol=Vol

Kosten €7.50

Trek stevige schoenen aan en kleed je naar de weersomstandigheden.
- Inclusief wat drinken en marshmallows
- Kids Only