Havenkom Concert in Almere in Italiaanse sferen

donderdag 5 juli 2018

Het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft op zaterdag 1 september 2018 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven.

Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 31 augustus tot en met 2 september 2018. Het belooft een zwoele avond te worden met veel Italiaanse klassiekers, gezongen door Soojin Moon-Sebastian (sopraan), Paulo Ferreira (tenor), Maria Riccarda Wesseling (mezzo-sopraan) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Violist en Classic Young Master Hawijch Elders maakt haar debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Highlights uit opera’s
Tijdens het Yakult Havenkom Concert speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Maxim Emelyanychev onder meer highlights uit de opera’s Nabucco (Verdi), Simon Boccanegra (Verdi), La Traviata (Verdi), Madame Butterfly (Puccini), Turandot (Puccini), Gioconda (Ponchielli) en Les Contes d'Hoffman (Offenbach). Daarnaast staan er stukken van Britten, Dvorák en De Sarasate op het programma. De presentatie van de avond is in handen van Gregor Bak. Bak is naast presentator ook musicoloog; dat maakt hem de ultieme gastheer van deze avond.

Operaorkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest is samen met het Nederlands Kamerorkest hét operaorkest van Nederland. Het orkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en kreeg juichende recensies. ‘De Italiaanse dirigent Michele Mariotti zet deze Forza gloedvol neer, geholpen door een uitstekend spelend Nederlands Philharmonisch Orkest’, schreef de Volkskrant over de opera La forza del destino van Verdi.

Rabobank Almere Haven Festival
Het Rabobank Almere Haven Festival vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Het festival duurt drie dagen en bestaat onder meer uit de Rabobank Havenkom Proeverij, het Rosenboom vrijdagavondconcert met het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, de kunstmarkt in het weekend, een vaartocht op het Gooimeer met botters en bijzondere straattheateracts in het centrum. Als afsluiter is er op zondag de grootste brocante en antiekmarkt van Almere en Flevoland. Voor meer info zie www.almerehavenfestival.nl

Yakult & Almere City Marketing
Yakult is net als vorig jaar de hoofdsponsor van het Havenkom Concert. Yakult voelt zich sterk verbonden met klassieke muziek en is daarom ook al 25 jaar hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Almere City Marketing, de stichting ter promotie van de stad Almere, is samen met partners in de stad, organisator van het Rabobank Almere Haven Festival. Vorig jaar trok het festival 70.000 bezoekers.

za 1 september 2018, 20.15 u
Havenkom, Almere

Nederlands Philharmonisch Orkest
Maxim Emelyanychev, dirigent